Μετά το Κόκκινο Πάρκο οι κρατικές υπηρεσίες και στην περίπτωση μας η Κτηματική Υπηρεσία, ανοίγει μία ακόμα μετωπική με τον Δήμο.

Δεν πρόκειται για μια νέα κόντρα, αλλά για την επανάληψη μιας παλιάς, που όμως φτάνει στο ακραίο σημείο να αποβάλει τον Δήμο από έναν δρόμο που ανήκει στην επικράτεια του, στην πόλη του.

Με έγγραφο της η Κτηματική Υπηρεσία ζητά από τον Δήμο να διακόψει την κυκλοφορία στη παραλιακή οδό του Ρίου, με το δικαιολογητικό ότι πρόκειται για έναν δρόμο που βρίσκεται σε παραλία.

Σπάσιμο νεύρων ή μπορεί να είναι κάτι που έχει έστω και κάποια (άγνωστη μέχρι ώρας) νομική βάση; Αν ισχύει το δεύτερο τότε με την οδό Ποσειδώνος, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, με την Κτηματική να έχει την δυνατότητα να κάνει ότι θέλει στους παραλιακούς δρόμους της Πάτρας. Μπορεί για παράδειγμα να απαγορεύσει την κυκλοφορία στην Ηρώων Πολυτεχνείου ή στον αντίστοιχο παραλιακό δρόμο των Βραχνείκων.

Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις των στελεχών της δημοτικής αρχής το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας εντάσσεται στον "ακήρυκτο" πόλεμο που έχουν ανοίξει οι κρατικοί μηχανισμοί με τον Δήμο Πατρέων, δείχνοντας έτσι ότι οι διαθέσεις τους δεν είναι και τόσο φιλικές προς την πόλη, παρά την πρόσφατη οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα. Η κυβέρνηση δηλαδή παραχωρεί την παραλιακή ζώνη και η Κτηματική Υπηρεσία κάνει κουμάντο στους παραλιακούς δρόμους; Δεν είναι κάπως παράλογο;

Πάντως, η ενέργεια της Κτηματικής Υπηρεσίας, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον άστοχη, όποιο και αν είναι το σκεπτικό και η συλλογιστική της. Έρχεται σε μία χρονική περίοδο που ο Δήμος ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις για το άλλο σχετικό θέμα που έχει προκύψει με τον Κόκκινο Μύλο (όπου η ίδια η υπηρεσία ζητάει να ξηλωθεί ότι έχει γίνει στο πάρκο που έχει φτιαχτεί) και ενισχύει κοινωνικά την θέση την δημοτικής αρχής, σπρώχνοντας σε αυτή αντίρροπες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.