"Χθες, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του, προέβη σε προσωπικές επιθέσεις κατά πάντων για το χρέος της ΔΕΥΑΔ, χωρίς βεβαίως να έχει ακόμα εξηγήσει το πως έφτασε η εν λόγω δημοτική επιχείρηση σε αυτή την κατάντια και ποιος τελικά ευθύνεται για αυτό το υπέρογκο χρέος! Ο δήμαρχος ακριβώς επειδή δεν έχει επιχειρήματα και πλάνο και το μόνο που έχει είναι μια δημοτική επιχείρηση χρεωμένη με εκατομμύρια ευρώ επί θητείας του, έκανε μια επίθεση προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς στοιχεία, χωρίς επιχειρήματα και με μοναδικό στόχο της απόκρυψη της θλιβερής πραγματικότητας που επικρατεί στη ΔΕΥΑΔ.

Εμείς αντίθετα πιστεύουμε πως μια τέτοια κόντρα φέρνει πλέον σε δύσκολη θέση κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη και δημιουργεί έντονους προβληματισμούς σε όσους πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει κύριο και αποκλειστικό στόχο το καλό του τόπου και των Δημοτών. Για το λόγο αυτό, δεν θα ακολουθήσουμε τον δήμαρχο στις προσωπικές διαβολές, τους κακοήθεις υπαινιγμούς και τις συκοφαντίες, αλλά απεναντίας θα επιμείνουμε στην ανάγκη μιας σοβαρής και τεκμηριωμένης συζήτησης για το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης και για την ανάγκη να έχουν όλοι οι δημότες νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα.

Για το σκοπό αυτό καλούμε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΔ να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα τα παρακάτω στοιχεία:

-Τα στοιχεία έλεγχου της ποιότητας του νερού που πίνουν οι συμπολίτες μας και που υποχρεωτικά πρέπει από το νόμο να διενεργούνται από πιστοποιημένα εργαστήρια με ευθύνη της ΔΕΥΑΔ! Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑ του Δήμου Πατρέων για τα Καμίνια, χωριό που συνορεύει με τα χωριά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για το 2018 μέχρι σήμερα έχει διενεργήσει πέντε ελέγχους στο νερό του χωριού! Στα χωριά της δυτικής Αχαΐας πόσους έχετε κάνει κε Δήμαρχε, κε πρόεδρε της ΔΕΥΑΔ;

-Τους ετήσιους απολογισμούς και τις εκθέσεις οικονομικής κατάστασης της Επιχείρησης. -Την απογραφή της περιουσίας της Επιχείρησης.

-Το ετήσιο πρόγραμμα επενδύσεων και τις πηγές της χρηματοδότησής του.-Τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων στην Επιχείρηση.

-Τις δαπάνες διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης της Επιχείρησης.

-Την κατάσταση του προσωπικού και τις αμοιβές της διοίκησης.

Τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν και περιμένουν απάντηση. Όπως απάντηση περιμένουν και τα ερωτήματα για την κάκιστη λειτουργία του βιολογικού. Αποκαλύφθηκε τελικά η προέλευση των δύο αγωγών; Προσκόμισε η ΔΕΥΑΔ στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας τα έγγραφα που της ζητήθηκαν;

«Κύριε Δήμαρχε, η στείρα προσωπική επίθεση με προσβλητικές εκφράσεις και η δημιουργία πολωτικού κλίματος δεν αφορά την πόλη και δεν λύνει τα προβλήματά της!!!!!!Είναι τακτικές που δεν μας αντιπροσωπεύουν και δεν συνάδουν με τις προσωπικές διαδρομές τόσο της δικής μου, όσο και των συνεργατών μου. Εμείς αντίθετα είμαστε εδώ, με προσόντα την παρρησία, τη γνώση και τη σοβαρότητα, που αποδεδειγμένα διαθέτουμε, για να παράξουμε πολιτική και να δώσουμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι συμπολίτες μας. Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την θλιβερή εικόνα που έχει η Δυτική Αχαΐας επί θητείας σας».

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, έχει ανάγκη από σοβαρές συζητήσεις και από σκληρές, αλλά πολιτισμένες αντιπαραθέσεις ιδεών, απόψεων και πρακτικών. Επικεντρωθείτε λοιπόν εκεί. Απαντήστε στην ουσία των προβλημάτων για να ενημερωθεί ο λαός της Δυτικής Αχαΐας! Οτιδήποτε άλλο, απλά δεν μας αφορά!" αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικης παράταξης.