Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Δ. Τόφαλος, στον αγώνα που έδωσε ο Προμηθέας Πατρών, με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Εκατοντάδες Πατρινοί βρέθηκαν στο γήπεδο όχι μόνο για να δουν το ματς, αλλά για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προμηθέα, μια ομάδα που τιμά τον πατρινό αθλητισμό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελώντας μοντέλο ανάπτυξης και παράδειγμα προς μίμηση. 

Οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και οι φίλοι του ΠΑΟ, χάρηκαν τον αγώνα και απόλαυσαν το παιχνίδι, σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά γιορτινή που έβγαλε την καλύτερη εικόνα προς τα έξω για την Πάτρα, αλλά και για το σωματείο.


Ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς, στις δηλώσεις του για το παιχνίδι τόνισε: «Ήταν άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αντιμετωπίζαμε προβλήματα πριν από τον αγώνα, αντιμετωπίσαμε προβλήματα που προέκυψαν και στη διάρκεια της αναμέτρησης. Τα παιδιά πάλεψαν, έπαιξαν με αυταπάρνηση, έδειξαν διάθεση και έδωσαν μάχες για όλες τις μπάλες. Θα μπορούσαμε ίσως να είχαμε και ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως πέρα από τους τραυματισμούς, χάσαμε και πολλά εύκολα καλάθια. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα.

Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι για τον Λάνγκστον Χολ που χτύπησε. Θα δούμε τι ακριβώς έχει. Το πρόγραμμα γίνεται όλο και πιο βαρύ. Την Τρίτη πάμε Στρασβούργο και το Σάββατο παίζουμε στο Ρέθυμνο. Είναι σημαντικό να έχουμε υγεία για να αντέξουμε στις απαιτήσεις.

Ο κόσμος χάρηκε το παιχνίδι και τον ευχαριστούμε για την στήριξή του. Είναι σημαντικό να ακούγεται η ιαχή «Προμηθέας-Προμηθέας» στις κερκίδες. Καθημερινά αποκτούμε όλο και περισσότερους νέους φίλους, οικογένειες, γυναίκες και παιδιά.

Δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον Παναθηναϊκό στα μάτια. Ο Παρκς θα είναι μαζί μας και στο Στρασβούργο και βλέπουμε. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη στο Basketball Champions League. Πρόκειται για μια διοργάνωση με ποιοτικές ομάδες και με καλούς παίκτες και προπονητές. Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ».


Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟ Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό το ξέραμε και πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο Προμηθέας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έπαιξε πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή και στους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε λίγο-πολύ τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ο Προμηθέας προσπαθούσε πάντοτε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο τέλος του αγώνα σημειώσαμε κάποιους πόντους και έτσι τελειώσαμε το παιχνίδι».

Δείτε τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Βαβαρούτα από το παιχνίδι για το patrasevents.gr.