Μάλλον έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι τη στιγμή εκείνη που θα δούμε στη Μαιζώνος να κυκλοφορούν όχι αυτοκίνητα και μηχανάκια, παρά μόνο πεζοί και ποδήλατα.

Το έργο σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις ήταν να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019. Το χρονοδιάγραμμα όμως από ότι φαίνεται παρόλο που το έργο είναι στην τελική ευθεία, θα πέσει κάποιους μήνες έξω και οι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τελικά μέσα στο έτος που έρχεται. 

Όμως για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, από την Αράτου μέχρι την Γούναρη, θα πρέπει να διασφαλιστούν και οι προϋποθέσεις εκείνες όπου οι εργασίες δεν θα δημιουργούν τόσο μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Πάτρα.

Παράλληλα θα πρέπει η ζωή για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τα μαγαζιά, να συνεχίζεται κανονικά όσο αυτό είναι δυνατόν, το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα είναι έτσι και αλλιώς τμηματική, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ακόμα από πού θα ξεκινήσει (Γούναρη ή Αράτου) και ποια είναι τα τμήματα αυτά στα οποία θα χωριστούν οι εργασίες. 

Ωστόσο πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει το έργο καθώς την Τετάρτη θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η κύρια μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. 

Η μελέτη αναφέρεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και όχι για πεζοδρόμηση, όμως το σενάριο της μερικής πεζοδρόμησης έχει καταρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό από την ίδια τη δημοτική αρχή. Όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διευκρινίζει: "Η πεζοδρόμηση, έτσι αναφέρεται σε αυτές τις διαδικασίες, ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο θα προχωρήσει κανονικά με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε και γνωρίζουμε" τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος. 

Ήδη έχουν περάσει οι λοιπές μελέτες για το έργο ενώ  η παράδοση της μελέτης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Μαιζώνος  συμπίπτουν χρονικά με την πρόσφατη παράδοση της μίνι περιμετρικής, αλλά και την λήψη αποφάσεων που είναι να παρθούν για την οδό Κανακάρη.

Μένει να δούμε μέχρι που θα πάει η βαλίτσα και πότε ένα έργο που έχει συζητηθεί αρκετά και ενδιαφέρει πολλούς, θα ξεκινήσει αφού ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα εμπόδια. Και το κυριότερο: Πότε θα ολοκληρωθεί;