Δεν άρεσε καθόλου στις σχολικές κοινότητες της Πάτρας η είδηση ότι μαθητές τιμωρήθηκαν επειδή κατά τη διάρκεια της παρέλασης της εθνικής επετείου, φώναξαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού "Μακεδονία ξακουστή".

Το συμβάν έγινε από μαθητές στην περιοχή του Γέρακα της Αττικής, όμως η τιμωρία τους συζητήθηκε στις σχολικές κοινότητες της Πάτρας, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι οι μαθητές δεν έκαναν κάτι μεμπτό και ότι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων της περιοχής για να τους τιμωρήσει έβγαλε θέμα από το πουθενά χωρίς να υπάρχει.

Το θέμα της Μακεδονίας είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τις συζητήσεις των μαθητών, στα προαύλια των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς σύμφωνα με αρκετούς νέους αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.

Πάντως, οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς και τους καθηγητές αποφεύγουν να το θίγουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θέλοντας προφανώς να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων τους, θεωρώντας ότι είναι ένα εθνικό θέμα που ταυτόχρονα όμως είναι και πολιτικό.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα, τόσο με το θέμα της Μακεδονίας, όσο και με τη φερόμενη δολοφονία του ομογενή στην Βόρεια Ήπειρο από Αλβανούς αστυνομικούς, είναι ζητήματα που μπορεί να μην αφορούν άμεσα τις μαθητικές κοινότητες, όμως τις έχουν απασχολήσει, διαμορφώνοντας ένα κλίμα πατριωτισμού που πριν δεν υπήρχε...