Το πρόβλημα που υπάρχει στην Μίνι Περιμετρική και συγκεκριμένα για όσους έρχονται από τα Ταμπάχανα, αλλά και κατευθύνονται σε αυτά είναι υπαρκτό και χρειάζεται μια άμεση λύση προτού θρηνήσουμε θύματα σε κάποιο τροχαίο.

Όσοι ανεβαίνουν από Ταμπάχανα και θέλουν να πάνε προς το Κάστρο ή το Δασύλλιο στρίβουν αριστερά και περνούν στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης με τα αμάξια που έρχονται.

Σύμφωνα με τους περισσότερους οδηγούς που έχουν εκφράσει τα παράπονα τους είναι απαραίτητη η τοποθέτηση φαναριού, ενώ για άλλους χρειάζεται η δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου για να λυθεί οριστικά το ζήτημα. Με την δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου θα λυθεί και το πρόβλημα της απότομης στροφής για αυτούς που έρχονται από τα Ταμπάχανα.

Πάντως, η Περιφέρεια εμφανίζεται θετική για την δημιουργία κόμβου στο σημείο, ενώ ο Δήμος τονίζει ότι υπάρχει αυτή η μελέτη. Πότε όμως θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις πάνω στο ζήτημα;

Οι πινακίδες σήμανσης δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση αφού το όλο θέμα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί είναι ένας λαβύρινθος για τον οδηγό και μάλλον οι πινακίδες θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το μπλέξιμο.

Παράλληλα την κατάσταση επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα παράνομα σταθμευμένα αμάξια (αμέσως μετά το τούνελ προς τα Ταμπάχανα) που τελευταίως ολοένα και αυξάνονται. Χρειάζεται λοιπόν μια λύση για να υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα.

(Η φωτογραφία είναι του Φώτη Φερμελή).