Στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ο ΟΠΑΠ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γιορτών με την επωνυμία OPEN FESTIVALS στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά που είναι γεννημένα από το 2006 έως και το 2013, είτε ανήκουν σε κάποια αθλητική ακαδημία, είτε όχι. Η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη.

Το OPEN FESTIVAL για την πόλη της Πάτρας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών. Η εκδήλωση ξεκινά στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται περίπου στις 13:30 το μεσημέρι.

Ο Θεσμός των Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από το 2015 και μέχρι σήμερα αφορούσε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ. Η μεγάλη επιτυχία των εν λόγω διοργανώσεων οδήγησαν τον ΟΠΑΠ στο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει παρόμοιες εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοικτές σε όλα τα παιδιά 6 έως και 13 ετών.

Κάθε Φεστιβάλ είναι μία μεγάλη γιορτή με πολλές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που αναπτύσσονται σε δώδεκα σταθμούς δράσεων μέσα στο γήπεδο. Μέσω αυτών, παιδιά, γονείς και προπονητές θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν τη χαρά του παιχνιδιού, και να συμμετέχουν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αντανακλούν στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Καθένας από τους δώδεκα σταθμούς έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και όλες οι δράσεις θα είναι συναφείς με τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ομαδικότητας, του Σεβασμού και της Αφοσίωσης.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα μεταξύ άλλων:
1) Να ασκηθούν πάνω σε μία πλειάδα Αγωνισμάτων 2) Να μάθουν και να εξασκηθούν πάνω σε Παραολυμπιακά Αθλήματα 3) Να παίξουν μία σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια 4) Να συναντήσουν διακεκριμένους αθλητές 5) Να βραβευτούν για τη συμμετοχή τους
Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ, κάθε Φεστιβάλ θα συνεχίσει να προσφέρει μία αφορμή να γιορτάσουμε τον αθλητισμό και να δείξουμε στα παιδιά μας με έναν εξόχως αποτελεσματικό τρόπο πως μέσα από το παιχνίδι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.


Οι γονείς/κηδεμόνες/συγγενείς και φίλοι παιδιών που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ που θέλουν να το παρακολουθήσουν μπορούν να το πράξουν ως συνοδοί των παιδιών αυτών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό σεμινάριο με εισηγητές διακεκριμένους ψυχολόγους, διατροφολόγους και σεφ. Το σεμινάριο αυτό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους συνοδούς πάνω σε θέματα ψυχολογίας και καλής διατροφής των παιδιών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/σημείωση/ερώτηση: 210 – 9515730.