Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει τις δράσεις του και αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά:

ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Συνεχίζοντας την παράδοση της πρωτιάς, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας αναφορικά με την εξερχόμενη κινητικότητα φοιτητών για σπουδές και πρακτική άσκηση καθώς και προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης ημερίδας της ΕΜΣ/ΙΚΥ στην Αθήνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών αποδεικνύεται ότι όχι μόνο διατηρεί την πρωτιά του στις εν λόγω δράσεις, αλλά παράλληλα διευρύνει δυναμικά την παρουσία του κατακτώντας μία από τις πέντε πρώτες θέσεις μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ και στην εισερχόμενη κινητικότητα για σπουδές από χώρες εκτός ΕΕ.

ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Επείγοντα Προβλήματα Λειτουργίας του Κτιρίου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών» και μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Οι εργασίες αφορούν σε θέματα υγρομόνωσης, παρεμβάσεις στο προαύλιο χώρο, αποκαταστάσεις των περιβαλλόντων οδών και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το ΠΔΕ. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πατρών, από την οποία θα θα γίνει και η επίβλεψη του έργου.

COLLOQUIUM ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Συνεχίζονται με επιτυχία οι διαλέξεις στο Colloquium Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Αρχειακών Τεκμηρίου και Τύπου. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 – 20.00 θα μιλήσει ο δρ Υφογλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Νίκος Μαθιουδάκης, με θέμα: «Έργα από χειρόγραφα του Νίκου Καζαντζάκη: Ο Ανήφορος», με συνομιλήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κα. Ελένη Παπαργυρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Το 20ο Συνέδριο Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος με πανελλήνια συμμετοχή, το οποίο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Κλινικό Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 4 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ελεύθερες ανακοινώσεις από μελέτες που έχουν εκπονηθεί στα διάφορα εργαστήρια της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://www.upatras.gr/el/node/8044

Ημερίδα: «Κατασκευή ρομπότ με χρήση Arduino και Ανοιχτών Τεχνολογιών - Open ROBODINO 2018»
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, και ώρα: 17:00-21:00, θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών Ημερίδα με τίτλο: «Κατασκευή ρομπότ με χρήση Arduino και ανοιχτών τεχνολογιών - Open ROBODINO 2018», η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/φοιτητές όλων των βαθμίδων, της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη Ρομποτική με χρήση Ανοιχτών Τεχνολογιών. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μέλη της Ομάδας Ρομποτικής, της Λέσχης Ρομποτικής των φοιτητών (Robotics Club) και μέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής του Παν/μιου Πατρών ([email protected]) με τη στήριξη του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, της ΠΔΕΔΕ, της ΠΕΚΑΠ, του Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοικτών Τεχνολογιών του ΕΕΛΛΑΚ (https://robotics.ellak.gr/) που διοργανώνεται από 26 Ανώτατα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και φορείς από όλες τις Περιφέρειες.