Με συνθήματα για τον Λιβανέζο πολιτικό κρατούμενο έβαψαν τον τοίχο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Πάτρα οι αντιεξουσιαστές, πετώντας μπογιές. Με ανακοίνωσή τους στο Indymedia τα μέλη του Δυσήνιου Ίππου ανέλαβαν την ευθύνη.

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Nοέμβρη πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη από την αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" και συντρόφους - συντρόφισσες συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ζώρζ Αμπνταλλά μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στην οδό Φιλοποίμενος 54.Συμμετείχαν περίπου 25 άτομα.

Η συγκέντρωση κράτησε περισσότερο από μια ώρα, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους περαστικούς και πετάχτηκαν τρικάκια. Ισχυρή αστυνομική δύναμη προστάτευε το Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο και αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό για το απόγευμα της Παρασκευής.

Την περασμένη Τετάρτη 24/10, 2 σύντροφοι από την ομάδα μας συνελήφθησαν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο την ώρα που έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο αγωνιστή Ζωρζ Αμπνταλλά.

Υπάλληλοι του Ινστιτούτου, όταν τους αντιλήφθηκαν, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τους συνέλαβε έξω από το κτίριο. Αφού κρατήθηκαν για κάποιες ώρες στη ΓΑΔ Αχαΐας, τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη φθορά από κοινού και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Νοέμβρη, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ζωρζ Αμπνταλλά γράφωντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και κόκκινες μπογιές στο Γαλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν μας πτοούν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στους αγώνες των καταπιεσμένων για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους".