Ανοικτά ήταν στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, αφήνοντας έστω και για μία φορά στην άκρη το "Ποτέ την Κυριακή".

Ο καλός καιρός που έκανε βοήθησε στο να γεμίσει το κέντρο της Πάτρας από κόσμο, ενώ ειδικότερα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου επικράτησε πανζουρλισμός, καθώς σε ορισμένα σημεία υπήρξε το αδιαχώρητο.

Εξάλλου, οι καφετέριες στο κέντρο της Πάτρας γέμισαν και αυτές από κόσμο, με τους Πατρινούς να κατεβαίνουν στο κέντρο για να απολαύσουν το καφέ τους στον ήλιο και στη ζέστη, ενώ τόσο στη Ρήγα Φεραίου, όσοι και σε άλλα μαγαζιά εστίασης της Πάτρας, με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς τραπέζι για να κάτσει.

Δραστήρια όμως ήταν και η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας αφού οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και οι προσφορές που είχαν στις βιτρίνες τους όλα τα μαγαζιά, φαίνεται ότι αποτέλεσαν πόλο έλξης για αρκετούς Πατρινούς που το έψαξαν το όλο θέμα και έφυγαν από τα μαγαζιά με σακούλες στα χέρια τους.


Στις ατραξιόν της ημέρας ήταν και οι βιτρίνες ορισμένων καταστημάτων με Χριστουγεννιάτικα είδη που ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι παρά την ζέστη που κάνει και την καλοκαιρινή θερμοκρασία, βρισκόμαστε 1,5 μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Πάντως, οι κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων, έξω από τις καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών πραγματοποιήθηκαν κανονικά, χωρίς όμως αυτή τη φορά τα μαγαζιά να κατεβάσουν τα ρολά τους και να εμποδίζεται ο κόσμος να μπει μέσα σε αυτά.

Όσοι άνοιξαν τα μαγαζιά τους, σε αυτή την προαιρετική λειτουργία της εμπορικής δραστηριότητας, μάλλον βγήκαν κερδισμένοι, αφού υπήρξε αγοραστική διάθεση από τους καταναλωτές, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι είχαν πληρωθεί μισθούς και συντάξεις και έτσι είχαν κάποια χρήματα για να ξοδέψουν, πάντα διστακτικά και με φειδωλό. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις λήγουν στις 10 Νοεμβρίου.