Στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταφεύγουν κάτοικοι της Κανακάρη, καταθέτοντας προσφυγή στην οποία ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα 12 κάτοικοι του βορείου τμήματος της περιοχής και η αντίστοιχη ένωσή τους υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν έλαβε υπόψη την απαιτούμενη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της Πάτρας, αλλά αντίθετα βασίστηκε σε τοπικές κανονιστικές ρυθμίσεις για να προχωρήσει στις αποβάσεις που έλαβε.

Οι κάτοικοι της Κανακάρη ζητούν από την ειδική επιτροπή, να ελεγχθεί η νομιμότητα των αποφάσεων και να ακυρωθούν τα μέτρα αντιδρόμησης που έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα βλάπτουν την περιοχή γιατί η αντιδρόμηση των οδών και η αλλαγή διέλευσης των αστικών λεωφορείων από Κορίνθου σε Κανακάρη, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Κωνσταντινουπόλεως, Αγίας Σοφίας, με κατεύθυνση τον κόμβο Κουρτέση είναι παράνομη, αφού αποφασίστηκε, όπως τονίζουν, χωρίς αστυνομική έγκριση.

Επίσης, δεν έχει συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών συνεπειών, ενώ δεν υπάρχει το προβλεπόμενο πλάτος πεζοδρομίων από τον κόμβο Κουρτέση μέχρι τη Σατωβριάνδου.

Εξάλλου δεν μπορεί να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά την αντιδρόμηση, ενώ η έξοδος της Κανακάρη στον κόμβο Κουρτέση δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας στους μαθητές του γειτονικού σχολείου. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους και την επιτροπή τους, η μετακίνηση των αστικών λεωφορείων προς την Κορίνθου θα τους δυσκολέψει στις μετακινήσεις τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική αρχή αναμένεται να διοργανώσει σύσκεψη για το θέμα της αντιδρόμησης κυρίως για το κομμάτι της υλοποίησής που αφορά το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και το τμήμα Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου – Παπαφλέσσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.