Ανοικτά αναμένεται να είναι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας.

Οι έμποροι, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αυτή την Κυριακή αναμένεται να... ανεβάσουν τα ρολά τους, κρατώντας ανοικτά τα μαγαζιά τους, έστω και για λίγες ώρες, ελπίζοντας ότι ο καλός καιρός που θα κάνει, θα βοηθήσει την εμπορική κίνηση και θα κατεβάσει τον κόσμο στην αγορά.

Σημαντικό ρόλο βέβαια πάνω σε αυτό αναμένεται να παίξουν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που είναι ένα θέλγητρο για το καταναλωτικό κοινό, με τις τιμές στις βιτρίνες των μαγαζιών να είναι αρκετά φθηνές και συμφέρουσες.

Άλλωστε, ο καλός καιρός που έκανε τις τελευταίες μέρες, σε συνδυασμό με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου, είναι γεγονός ότι τόνωσαν κάπως την κίνηση στα μαγαζιά, κάτι που φάνηκε τόσο την Παρασκευή, όσο και την Πέμπτη.

Έτσι, σχεδόν όλα τα μαγαζιά που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας (Μαιζώνος, Κορίνθου κτλ) αναμένεται να είναι ανοικτά, ενώ ανοικτά αυτή τη φορά θα είναι και αρκετά καταστήματα σε παράπλευρους δρόμους του ιστορικού κέντρου (Κολοκοτρώνη, Κανάρη, Ερμού κτλ). Επίσης, θα ανοίξουν και τα μαγαζιά των αλυσίδων των πολυκαταστημάτων της Πάτρας.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική, ενώ ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας, με ανακοίνωσή του έχει ζητήσει από τα μέλη του να μην ανοίξει τα καταστήματα.

Στο μεταξύ ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στη συμβολή του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου και της Μαιζώνος. Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα κρατήσει έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.