Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Χρήστου Σπίρτζη την Παρασκευή το βράδυ, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και άλλων φορέων. Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας έφυγε από το υπουργείο με "πακέτο" δεσμεύσεων για έργα στην περιοχή.

Όσον φορά την Πατρών - Πύργου ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι μια εκ των 8 εργολαβιών βρίσκεται στο ΣτΕ, ενώ για τις υπόλοιπες επτά, ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπογράφονται οι συμβάσεις στη Βουλή. Μάλιστα χαρακτηριστηκά είπε ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα ξεκινούν οι εργασίες.

Ο Χρήστος Σπίρτζης θα βρίσκεται στην Πάτρα την ερχόμενη εβδομάδα, για να έχει συνάντηση με τους κατοίκους στο Ρίο και στον Καστελόκαμπο για το θέμα του τρένου.

Το θέμα της ύδρυεσης της Αχαΐας και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία του γεμίσματος της λεκάνης του φράγματος. Τώρα σε ότι αφορά τον φορέα διαχείρισης του μεγάλου έργου, υποστήριξε ότι θα προταθεί το 51% να το αναλάβει ΑΕ του δημοσίου και το υπόλοιπο η Περιφέρεια και οι δήμοι που θα υδρεύονται από το φράγμα.