Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Νότιο Ευβοϊκό και στη θαλάσσια περιοχή του Καβοντόρο οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.