Από τη δεκαετία του ’90 οι ελληνικές κυβερνήσεις υπακούοντας στις ορέξεις των εργοδοτικών ενώσεων και των πολυεθνικών παίρνουν το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο. Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και η απεργία των υπαλλήλων στο εμπόριο δεν είναι μία εθιμοτυπική εκδήλωση, αλλά ένας αγώνας ζωής του λαού μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι σημαντική διότι:

  • Είναι ένα δικαίωμα που κατέκτησαν οι εργατικοί αγώνες πριν από έναν αιώνα.
  • Καταργεί το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ανάπαυση και στην οικογενειακή ζωή.
  • Συνδέεται με τις διακηρυγμένες προθέσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση του ωραρίου και των απολύσεων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την μείωση μισθών και συντάξεων.
  • Διαμορφώνεται ένα καθεστώς βαρβαρότητας για τους εργαζόμενους. Η εντατικοποίηση του ρυθμού δουλειάς, τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα και ο θάνατος συναδέλφων μας, η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία αποτελούν καθημερινότητα για εμάς.
  • Δεν αφορά μονάχα όσους δουλεύουν στο εμπόριο ή στις τουριστικές περιοχές, καθώς θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
  • Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα ενάντια στα μικρομεσαία στρώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αντίθεση με τις ψευδεπίγραφες εξόδους από τα μνημόνια  βυθίζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανεργία. Πιστός εντολοδόχος της Τρόικας υποθηκεύει τα ιστορικά μνημεία και ξε πουλά τις δημόσιες δομές στο Υπερταμείο, προωθεί την διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Για το συμφέρον των τραπεζών εντείνει τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας με πρωτοφανείς ρυθμούς. Την ίδια ώρα που προχωρά η καταλήστευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ένα κρεσέντο υποτέλειας παρέχουν «γη και ύδωρ» στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μετατρέπουν την χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των Αμερικάνων με την κατασκευή νέων βάσεων, υπόσχονται την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια και την εμπλέκουν στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.  ΚΑΙ ΔΝΤ!
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04/11, ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ