Πυρετωδώς ετοιμάζονται στη Λαπωνία για την περίοδο των εορτών και ο Άγιος Βασίλης παίρνει τα μέτρα του ώστε να είναι έτοιμος να ταξιδέψει ανά τον πλανήτη και να μοιράσει τα δώρα του στους μικρούς φίλους του.

Έτσι, στο χωριό του το Ροβανιέμι, στον αρκτικό κύκλο, η νοσοκόμα Τία Κακόνεν έκανε το αντιγριπικό εμβόλιο στον Άη Βασίλη που άρχισε τις προσλήψεις ξωτικών που θα τον βοηθήσουν στο ετήσιο εγχείρημά του.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, 390.000 ξένοι επισκέπτες πέρασαν μια τουλάχιστον νύχτα στη φινλανδική Λαπωνία, ήτοι μια αύξηση 10% σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα πρόπερσι.

Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από τη Βρετανία, ενώ ακολουθούν οι Ρώσοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα γραφείο εύρεσης εργασίας στη Λαπωνία γνωστοποίησε ότι προσφέρει δουλειά σε ξωτικά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τους τουρίστες που συρρέουν στην περιοχή για να συναντηθούν με τον Άγιο Βασίλη.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται εμπειρία στην εν λόγω θέση, καθώς υπόσχεται ότι προετοιμάζει τους υποψηφίους ώστε να αποκτήσουν «τα ταλέντα του ξωτικού και της επικοινωνίας».

Μεταξύ άλλων, οι τυχεροί που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους για να προστατεύονται από το κρύο στη Φινλανδία όπου ο υδράργυρος μπορεί να πέσει έως και στους -40 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, τα ξωτικά καλούνται να ψυχαγωγήσουν τους τουρίστες, να «κρατούν αναμμένη τη φωτιά και να προσφέρουν ζεστά ροφήματα».

Πηγή: ΑΠΕ