Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων για την ανατροπή των νομοθετικών ρυθμίσεων που οδηγούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Τονίζει μάλιστα ότι "οι κινητοποιήσεις αυτές αφορούν όλους τους εργαζομένους, τη νεολαία, την κοινωνία γενικότερα. Ζώντας στο καταθλιπτικό πλαίσιο της λεγόμενης «μεταμνημονιακής» εποχής, που στην πράξη είναι συνέχεια και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας που επέβαλαν διαδοχικά οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι συνοδοιπόροι τους) και οι εκπρόσωποι των «δανειστών» και της Ε.Ε., η μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική οργανωμένη αντίστασή μας.

Χωρίς αυταπάτες σεναρίων «αναπτυξιακής άνοιξης» που διακινούν οι σημερινοί κυβερνώντες και οι επίδοξοι αντικαταστάτες τους, κοιτάζουμε κατάματα την πραγματικότητα: Ελαστικές μορφές απασχόλησης, κατάργηση οκταώρου, εντατικοποίηση εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απολύσεις και τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, μειώσεις μισθών, ανεργία, συντάξεις πείνας κ.λ.π. Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας.

Και φυσικά, το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι σε μια χώρα διευρυνόμενων κοινωνικών ανισοτήτων και καταστολής, σε μια χώρα που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της, σε μια χώρα - συνεργό στους πολεμικούς σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, σε μια χώρα που φυλακίζει τους μετανάστες, σε μια χώρα που ο κίνδυνος διασποράς στο λαό του φασιστικού και ρατσιστικού δηλητηρίου αυξάνει συνεχώς.

Η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ένα ακόμα βήμα που προωθούν οι κυβερνώντες, εδώ και χρόνια, για την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών αλυσίδων αλλά και για την ιδεολογική καθυπόταξη των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυριακάτικη αργία είναι δικαίωμά μας και πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο απέναντι σε όσους προσπαθούν να το αναιρέσουν, έμμεσα ή άμεσα" αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική του ανακοίνωση.