Τη δέσμευση ότι θα στηρίξει το σχέδιο δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου στις εγκαταστάσεις του πρώην Λαδόπουλου για τη μόνιμη φιλοξενία της Έκθεσης Καινοτομίας Patras IQ άφησε στους φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, έχοντας ενημερωθεί για τα σχέδια που υπάρχουν για το πρώην εργοστάσιο, βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά για το θέμα με τους εκπροσώπους των φορέων.

Το σχέδιο από την Περιφέρεια και το Δήμο για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, περιλαμβάνει την εγκατάσταση του διοικητηρίου της Πάτρας, τη δημιουργία μουσικού σχολείου, παιδικού σταθμού, αλλά και τη μόνιμη φιλοξενία της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ.

Παράλληλα, στο σχεδιασμό που υπάρχει είναι η δημιουργία εκθεσιακών χώρων για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, η κατασκευή εμπορικού κέντρου, αλλά και η ίδρυση ενός βιομηχανικού μουσείου που θα αναδεικνύει την πλούσια βιομηχανική ιστορία που έχει πίσω της η Πάτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο χώρο υπάρχει εκεί μια εγκαταλελειμμένη σπάνια μηχανή τουλάχιστον 100 ετών, ενώ πέρα από το Λαδόπουλο υπάρχουν στα υπόλοιπα νεκρά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, στην Πειραϊκή Πατραϊκή και σε άλλα, αρκετά μηχανήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα εκθέματα του μουσείου, που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα γίνει ένας ακόμα πόλος έλξης τόσο για τους επισκέπτες - τουρίστες της αχαϊκής πρωτεύουσας, όσο και για τους κατοίκους της.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του έργου έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ και το υπόλοιπο αναμένεται να ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και να ολοκληρωθεί η αξιοποίηση - αναδιαμόρφωση ενός τόσο σημαντικού χώρου για την Πάτρα, σε ένα κομβικό σημείο της παραλιακής ζώνης.