Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης θα παραβρεθεί επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας αύριο Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας), για να καταγγείλουν την ημερίδα που διοργανώνει η ΜΚΟ Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (ΕΕΑΕΣ).

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος σε πρόσφατη δήλωσή του (22 Οκτώβρη) μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ως Δήμαρχος, έλαβα πρόσκληση και δεν θα συμμετέχω στην ημερίδα με θέμα  «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον» που διοργανώνει η ΜΚΟ  «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία»,  σε συνέργεια με την οργάνωση «Γυναίκες για την Διεθνή Ασφάλεια – Ελλάς», οργανώσεις που προπαγανδίζουν τη δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι. Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πως γράφτηκε, πως γράφεται και πως θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο λαός άσπρη μέρα, χρειάζεται αυτός να είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με όλους τους λαούς.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει λάβει σχετικές αποφάσεις, απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να κλείσουν όλες οι βάσεις, καμία αλλαγή την συνόρων, κανένας φαντάρος, κανένα πλοίο έξω από τα σύνορά μας».