Γύρω στους 800 μαθητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το δεκατιανό.

Πρόκειται για μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα για τη διατροφή τους. Μαθητές που δεν μπορούν να πάρουν ένα πρωινό και χωρίς τα τρόφιμα από το Δήμο δεν θα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, αφού θα λιποθυμούσαν από την πείνα στα θρανία τους, φαινόμενα που έχουν υπάρξει στο παρελθόν στα σχολεία της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr τόνισε: "Είναι σίγουρο ότι ο αριθμός αυτός είναι ο αρχικός, αφού οι μαθητές θα αυξηθούν στη συνέχεια μιας και οι αιτήσεις δεν έχουν χρονική προθεσμία και θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς".

Οι 800 μαθητές, δηλαδή, είναι μόνο η αρχή του συγκεκριμένου προγράμματος και σίγουρα είναι ένας αριθμός που αποκαλύπτει την κατάσταση που έχουν φτάσει αρκετές οικογένειες της Πάτρας και το πόσο δύσκολα μεγαλώνουν τα σύγχρονα παιδιά.

Η πρώτη διανομή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 10 Νοεμβρίου, με τους υπαλλήλους του Κοινωνικού Οργανισμού να στέλνουν μηνύματα στις οικογένειες για να πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και να πάρουν τα τρόφιμα που τους αναλογούν.

Τρόφιμα που έχουν να κάνουν με το δεκατιανό, δηλαδή, μαρμελάδα, μέλι, γάλα, φρυγανιές, βούτυρο κτλ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Κοινωνικού Οργανισμού ο αριθμός των μαθητών που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα πρόκειται φέτος να φτάσει τα 1400 -1500 παιδιά, συνεχίζοντας την αυξητική τάση που έχει όλα αυτά τα χρόνια.