Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιπποκράτης, Κώστας Πετρόπουλος, αναφέρει: "Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση-καταγγελία της Κας Κονιδάρη προς το Σωματείο μας, έχω να πω τα εξής:

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Κας Κονιδάρη στο Νοσοκομείο πράγματι μου ζητήθηκε Συνάντηση με το Σωματείο μας. Μια συνάντηση όπου υπήρξε μια λάθος συνεννόηση, δεδομένου ότι δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα προς εμάς για σήμερα. Την περιμέναμε για αύριο.      

Αυτήν την λάθος συνεννόηση, την συζητήσαμε με την Κα Κονιδάρη και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, στην συνάντηση που είχα μαζί της κατά την περιοδεία μου στους χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της αυριανής κινητοποίησης και μάλιστα κατά την έξοδό της από το Γραφείο του  Διοικητή του Νοσοκομείου και μάλιστα πολύ πριν χρειαστεί να κατέβει στο Σωματείο.

Δεν ξέρω μετά απ΄αυτές τις εξηγήσεις, όπου της έδωσα και το πλαίσιο των αυριανών μας κινητοποιήσεων και αφού συμφωνήσαμε να βρεθούμε μια άλλη ημέρα, κατανοώτας κι αυτή ενώπιον κι΄ άλλων μελών του Δ.Σ τον φόρτο της σημερινής μας δουλειάς, ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν έξω από τις κλειστές πόρτες του Σωματείου.

Εκπλήσσομαι ειλικρινά γι΄ αυτήν της την κίνηση, γι΄ αυτήν την καταγγελία, η οποία σαφώς σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει να κάνει με το γεγονός της μη συνάντησής μας, για το οποίο το ξανατονίζω υπήρξαν οι σχετικές αμοιβαίες εξηγήσεις.

Δεν ξέρω αν την πείραξε η χθεσινή μας συνάντηση με την αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου  Κοινοβουλευτικού κόμματος, ή η πρόσφατη συνάντησή μας με τον Κοινοβουλευτικά υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της Ν.Δ τον Κον Φωτήλα και προέβη σ΄ αυτήν την καταγγελία, η οποία εκτιμώ ότι είναι υποβολιμαία από την ΔΑΚΕ Νοσοκομείου, την μετονομαζόμενη σε ΑΚΕ, αν λάβω υπ΄όψιν μου και την σχετική τους και εκ των υστέρων ακατανόητη απειλή περί έκδοσης καταγγελίας, πουλώντας προφανώς εκδούλευση και προστασία…

Εκείνο που ξέρω και ευθαρσώς θα πώ είναι ότι ούτε εγώ ούτε το Σωματείο, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα παίξουμε με τα παιχνίδια των πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας….

Ας βρουν άλλο πεδίο και άλλο επίπεδο να αντιπαρατεθούν.       

Λυπάμαι πολύ για την στάση τους και την πρακτική τους"

Η ανάρτηση της Έλενας Κονιδάρη στο Facebook

Οι εποχές του κομματικού Κράτους στον συνδικαλισμό έχουν παρέλθει

«Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου επρόκειτο να παραστώ σε προκαθορισμένο ραντεβού με την Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην διάρκεια της οποίας ως μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας θα ενημερωνόμουν για τα προβλήματα του προσωπικού και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Και ενώ το ραντεβού είχε προκαθοριστεί σε συνεννόηση ανάμεσα στον Πρόεδρο και το πολιτικό μου γραφείο, με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι οι πόρτες ήσαν κλειστές και ο Κ. Πετρόπουλος απών.

Παρόντες ήσαν μόνον τα μέλη της ΑΚΕ, τα οποία και κατήγγειλαν την απουσία του Προέδρου και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης.

Χαρακτήρισαν δε τη συμπεριφορά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόσωπο που επισκεπτόταν το Νοσοκομείο με κομματική ιδιότητα προκειμένου να ακούσει και να προωθήσει τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τομέα Υγείας της ΝΔ, ως απαράδεκτη.

Με ενημέρωσαν επίσης, ότι την προηγούμενη ημέρα ο κ. Πετρόπουλος υποδέχτηκε «μετά Βαΐων και Κλάδων» την αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ, έχοντας φροντίσει πρώτον να κινητοποιήσει για την συγκεκριμένη υποδοχή εργαζόμενους (χωρίς επιτυχία) και δεύτερον να μεριμνήσει ώστε στον χώρο της συνάντησης να υπάρχουν ακόμη και τηλεοπτικά συνεργεία.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή την συνάντηση, όπως και σε όλες τις άλλες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία πολιτικών και κομμάτων (και σε αντίθεση με την σημερινή συμπεριφορά του κ. Προέδρου), οι εκπρόσωποι της ΑΚΕ συμμετέχουν

Είναι λοιπόν προφανές ότι η λογική των «δύο μέτρων και σταθμών» από την πλευρά του κ. Πετρόπουλου δεν συνάδει με το πνεύμα ενότητας που θα πρέπει να διακατέχει το συνδικαλιστικό Κίνημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και να επιλυθούν θέματα που η σημερινή Κυβέρνηση έχει συσσωρεύσει στα Νοσοκομεία.

Οι εποχές που το κομματικό Κράτος «βασίλευε» στον χώρο της Υγείας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και οι πολίτες δεν επιλέγουν τους συνομιλητές τους ανάλογα με τις πολιτικές τους αποχρώσεις, αλλά με κριτήριο τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

Και αυτό ο κ. Πετρόπουλος πρέπει πλέον να το αντιληφθεί».