Με αισιοδοξία ξεκίνησε ο σπρίντερ της Παναχαϊκής Δημήτρης Μπούμης, τη φετινή του προετοιμασία, συνδυάζοντας τις προπονήσεις του με τις σπουδές του στην Οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δημήτρης Μπούμης μιλώντας στο patrasevents.gr για τη μέχρι τώρα προετοιμασία του και για τη φετινή χρονιά τονίζει: "Θέλω να συνδυάσω και τα δύο... Δεν θα ήθελα να πάει πίσω η προπόνηση, αλλά και σε καμία περίπτωση ούτε οι σπουδές μου στη σχολή, μιας και αυτό είναι το επαγγελματικό μου μέλλον".

Το θετικό είναι ότι μέχρι ώρας έχει αποφύγει τους τραυματισμούς: "Την περσινή χρονιά ήμουν άτυχος σε αυτό το κομμάτι. Φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία μου χωρίς σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και αυτό είναι σημαντικό για έναν αθλητή".

Σε ότι αφορά τις διοργανώσεις που είναι να πάρει μέρος, ακόμα δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο. "Θα εξαρτηθεί από τη σωματική μου κατάσταση. Όμως εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχω για φέτος, μπροστά μου έχω και ένα προσωπικό καλαντάρι με προγραμματισμένες επισκέψεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού μέχρι το καλοκαίρι.

Δυστυχώς πολλές από τις ημερομηνίες αυτές ενδέχεται να συμπίπτουν με σημαντικές αγωνιστικές διοργανώσεις, κάτι που φοβάμαι ότι ίσως περιορίσει τις αγωνιστικές μου εμφανίσεις" τονίζει και συμπληρώνει λέγοντας: 

"Σίγουρα η προετοιμασία μου πραγματοποιείται υπό αρκετή πίεση χρόνου λόγω των αυξημένων ωρών που έχω στη σχολή. Όμως οι αθλητικοί στόχοι που έχω δεν παύουν να υπάρχουν. Αυτό που θέλω πρώτα από όλα είναι να είμαι υγιής, χωρίς τραυματισμούς, και να ξεπεράσω τον εαυτό μου σε όποιο αγώνισμα κι αν λάβω μέρος".