Θέμα προέκυψε με τους παλαίμαχους και την ΠΑΕ Παναχαϊκή, ύστερα από ένα επεισόδιο που έγινε έξω από το γήπεδο της Αγυιάς, στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Αιγινιακό.

Ένας από τους "μύθους" της ομάδας, ένας άνθρωπος που την πονάει, ο Βασίλης Στραβοπόδης, πήγε να δει τον αγώνα. Μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο και βγάζοντας την κάρτα των παλαιμάχων, ο υπάλληλος εκεί του είπε ότι απαγορεύεται να εισέλθει δωρεάν και ότι θα πρέπει να πληρώσει. Προκλήθηκε ένταση στη συνέχεια αφού ο "μάγος" της Παναχαϊκής θεώρησε την στάση αυτή προσβλητική από πλευράς ΠΑΕ.

Ο Βασίλης Στραβοπόδης τελικά μπήκε στο γήπεδο με την παρέμβαση του Πάρη Γεωργακόπουλου. Η ΠΑΕ προσπάθησε να "κουκουλώσει" το θέμα, τονίζοντας ότι ο υπάλληλος δεν ήξερε τον Στραβοπόδη ο οποίος στη συνέχεια μίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Μπακαλάρο, διαμηνύοντας του ότι θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να λυθεί το ζήτημα.

Ποιο ζήτημα όμως; Ισχύει ή δεν ισχύει η κάρτα των παλαιμάχων και ο υπάλληλος που δεν γνώριζε τον Στραβοπόδη από ποιον είχε πάρει εντολές να ενεργήσει έτσι από την στιγμή που είδε την κάρτα; Το ζήτημα βέβαια δεν έχει να κάνει με το ευτελές ποσό του εισιτηρίου, αλλά ούτε και με τον σεβασμό που δικαιούνται να έχουν οι παλαίμαχοι από την ΠΑΕ.

Έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική που έχει αποφασίσει προφανώς να ακολουθήσει η ΠΑΕ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υποστηρίζουν ότι στην διοίκηση προσπαθούν να βγάλουν από τη... μύγα ξύγκι και ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και όχι στην Αγυιά, είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται απόλυτα με το ταμείο της ομάδας.

Όπως και να έχει ο Βασίλης Στραβοπόδης μετά το συμβάν που έγινε, φέρεται να έχει δηλώσει στους δικούς του ανθρώπους, ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει σε αγώνα της ομάδας, φανερά στενοχωρημένος και απογοητευμένος από την συμπεριφορά της διοίκησης.