Χαμός έγινε στο διαδίκτυο και στα social media σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Κώστα Πελετίδη για την 28ης Οκτωβρίου.

Τα όσα είπε ο δήμαρχος, από μία σημαντική μερίδα Πατρινών που ανήκουν στο κεντρώο και στον δεξιό χώρο, χαρακτηρίστηκαν διχαστικά, μιλώντας για δοσίλογους, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες, την ίδια στιγμή που ανέδειξε τον ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι χάρη σε αυτές τις δυνάμεις απελευθερώθηκε η χώρα από τους Γερμανούς ναζί.

Αρκετοί που διαφώνησαν με τις δηλώσεις του Κώστα Πελετίδη κοινοποίησαν την άποψη τους στο διαδίκτυο. Μάλιστα σε μία ανάρτηση τα σχόλια πήραν και έδωσαν, από άτομα όλων των πολιτικών χωρών αναπτύσσοντας με τα επιχειρήματα τους έναν διαδικτυακό διάλογο, που όμως έδωσε την δυνατότητα να εισχωρήσουν σε αυτόν και ακροδεξιές απόψεις, που είχαν έντονα μέσα τους τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο άνθρωπος που έκανε την αρχική ανάρτηση να την σβήσει, βλέποντας ότι το πράγμα ξέφευγε. Πάντως, οι δηλώσεις του Κώστα Πελετίδη, κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα κουράζουν.

Αυτή τη περίοδο, σε εξίσου κρίσιμες στιγμές για την χώρα, χρειάζεται ενότητα και συσπείρωση. Και σε τελική ανάλυση όσοι ενδιαφέρονται για μαθήματα ιστορίας μπορεί να ανοίξουν και κανά βιβλίο, όχι να τα ακούνε από το στόμα του δημάρχου, έτσι όπως αυτός τα πιστεύει..