Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας - Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας θέτει ερωτήματα στον βουλευτή Αχαΐας Α. Ριζούλη μετά την συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλιας κ. Σαντορινιό. Ειδικότερα αναφέρει:

"Την 26/10/2018 ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο ότι ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. ΠΟΛΑΚΗ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ και ένα από τα θέματα της «αντζέντας» που συζητήθηκαν ήταν το πρόβλημα της χορήγησης φαρμάκων στους Λιμενοφύλακες της Κεντροδυτικής Ελλάδας.

Θέλουμε να θέσουμε ως Ένωση δυο ερωτήματα στον Βουλευτή Αχαΐας κ. ΡΙΖΟΥΛΗ Ανδρέα ενώ παράλληλα θα δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις :

1) Πρόβλημα υπάρχει μόνο με την χορήγηση φαρμάκων στους Λιμενοφύλακες αυτού του γεωγραφικού διαμερίσματος, δεν έχετε ενημερωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το υπόλοιπο προσωπικό του Λ.Σ;

Να σας θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσή μας η οποία εκπροσωπεί όλο το προσωπικό Λ.Σ των νομών ΑΧΑΙΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΦΩΚΙΔΑΣ, στην τυχαίες συναντήσεις που είχατε την 28/5/2018 στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου και την 20/10/2018 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιγιαλείας, σας ενημέρωσε για το πρόβλημα που υπάρχει με την μη χορήγηση φαρμάκων στην Πάτρα όλου του προσωπικού του Λ.Σ και των έμμεσα ασφαλισμένων μελών τους από το έτος 2011,λόγω σχετικής απαγόρευσης του φαρμακευτικού συλλόγου της Πάτρας.

Για ποιο λόγο μεταφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση σας με τους Αναπληρωτές Υπουργούς ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν μόνο οι Λιμενοφύλακες και όχι όλο το προσωπικό της περιοχής σύμφωνα με το ρεπορτάζ;

Παρόλα αυτά σας ενημερώνουμε ότι ευτυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, γνωρίζει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το προσωπικό του Λ.Σ και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των απαγορεύσεων που έχουν επιβάλλει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι από το έτος 2011, διαφωνώντας κυρίως με τον τρόπο πληρωμής των φαρμακείων. Για αυτό λοιπόν και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΟΕΠΛΣ) στην οποία ανήκουμε ως Πρωτοβάθμιο Σωματείο της, στήριξε από το Απρίλιο του 2016 την διάταξη του άρθρο 69 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου μας το οποίο ψηφίστηκε τελικά τον Νοέμβριο του 2017(ν.4504/17), με την οποία το προσωπικό του Λ.Σ «δύναται να ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ».

2)Πιστεύετε ότι το εν λόγω θέμα το έχετε αναδείξει μόνο εσείς τους τελευταίους μήνες;

Σας ενημερώνουμε ότι ως Ένωση παρακολουθούμε το θέμα εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα από το έτος 2015 έχουμε προβεί όσον αφορά το Νομό Αχαΐας σε σχετική καταγγελία στον συνήγορο του Πολίτη και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, για την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από τον Φαρμακευτικό σύλλογο Πατρών από την 01-01-2012 στην εκτέλεση συνταγών φαρμάκων του προσωπικό του Λ.Σ. και των έμμεσα ασφαλισμένων μελών τους στα φαρμακεία της Πάτρας. Επίσης μέλη του Δ.Σ της Ένωσής μας έχουν συμμετάσχει σε όλες τις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο μεταφέροντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι συνάδελφοι στην Πάτρα και ζητώντας παράλληλα την επίσπευση της λύσης ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του άρθρου 69 του ν.4504/17.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε «Βουλευτής της Κυβέρνησης είστε εξάλλου» ότι από τον Δεκέμβριο του 2017 με την ψήφιση του του άρθρο 69 του ν.4504/17 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ μαζί με τον Αρχίατρο του Λ.Σ Αρχιπλοίαρχο ΣΟΦΟΥΛΗ Νικόλαο εργάζονται προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και όλο το προσωπικό του Λ.Σ και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους να ενταχθούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο ΕΟΠΠΥ να αναλάβει την πληρωμή των φαρμακείων μέσω των διανεμητικών λογαριασμών των φαρμακευτικών συλλόγων.

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε κ.ΡΙΖΟΥΛΗ, ότι δεν επιδιώκουμε με αυτό το Δελτίο Τύπου να μηδενίσουμε της οποία προσπάθειάς σας, αλλά την σωστή προβολή του προβλήματος το οποίο δεν αφορά μια «κάστα» Συναδέλφων αλλά όλους τους Συνάδελφους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όσοι περισσότεροι συστρατεύονται στην προσπάθεια μας, συμβάλουν στην γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος".