Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν σε ειδική εκδήλωση οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Προσκεκλημένη στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας και κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κ. Σοφία Κασβίκη, Διευθύντρια του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Πατρών, η οποία με ζωντανό αφηγηματικό λόγο, διανθισμένο με λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό, ξετύλιξε το νήμα των γεγονότων, μετέφερε τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές νοερά στα γεγονότα και το κλίμα της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τόσο στην Ευρώπη όσο και στον ελλαδικό χώρο και φώτισε ολόπλευρα τις πτυχές μιας μαύρης σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας.

Η ομιλία της κ. Κασβίκη και η άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε συνέβαλαν καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και τον αναστοχασμό των εκπαιδευομένων αναφορικά με τα γεγονότα της εποχής, αλλά και στην ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης και της αποφυγής ακροτήτων μέσω της σφυρηλάτησης των αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας κ. Χαρίλαος Ζαννίδης. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Πατρών κ. Σοφία Κασβίκη για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εξαιρετική ομιλία της.