Θυμάστε τον Knight Rider και τον Μichael Knight των 80ς όπου είχε στο χέρι του τοποθετημένο ένα ρολόι που γινόταν πομποδέκτης-joystick για να κατευθύνει το διάσημο αυτό όχημα;

Μπορεί τότε να ήταν τεχνολογία που άγγιζε τα όρια της επιστημονικής φαντασίας όμως εν έτει 2018 τα πράγματα άλλαξαν. Οι κατασκευαστές smart phone έδωσαν λύση στις κλήσεις μας ενώ το ίδιο επιχειρείται σε ότι έχει να κάνει με τα τραπεζικά προϊόντα.

Έτσι καφετέρια στην Πάτρα θέτει σε λειτουργία το "έξυπνο" waiter button. Πρόκειται για το αγαπημένο μας Acera (Ρήγα Φεραίου & Φιλοποίμενος) που συνεχώς μας εκπλήσσει με την εξέλιξη των υπηρεσιών του.


Πρώτα ήταν το delivery cafe μέσω drone που έγινε viral και συζητιέται μέχρι σήμερα και τώρα έρχεται το "κουμπί κλήσης" για τις παραγγελίες μας στον χώρο του καταστήματος.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που είναι ευρύτερα διαδεδομένη στους χώρους εστίασης του εξωτερικού όπου οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων έχουν αυτοματοποιήσει το service.

Πως δουλεύει; Στα τραπεζάκια του Acera είναι τοποθετημένο ένα buzzer που ειδοποιεί -κατόπιν εντολής των πελατών- τους σερβιτόρους που φορούν στο χέρι τους ένα "ρολόι" για το αν χρειάζονται κάτι!

Την στιγμή εκείνη ο εργαζόμενος που είναι υπεύθυνος για το τραπέζι σας λαμβάνει κλήση μέσω κουδουνίσματος αλλά και δόνησης ότι τον χρειάζεστε και καταφθάνει.


Πόσες φορές βρεθήκατε σε μια καφετέρια ή σε ένα εστιατόριο κοιτάζοντας αριστερά και δεξιά προσπαθώντας να εντοπίσετε με το μάτι κάποιο μέλος του προσωπικού;

Από την άλλη, πόσες φορές δεν αισθανθήκατε άβολα ή εκνευρισμένοι όταν κυματίζετε τα χέρια σας στον αέρα για να σας δει κάποιος;

Το Acera μεγάλωσε σε μέγεθος και με την λειτουργία του brunch οι απαιτήσεις αυξήθηκαν. Με τα κουμπιά των σερβιτόρων η εξυπηρέτηση και η προσοχή είναι μόνο ένα "κλικ" μακριά.

Κάντε κλικ στην επιλογή κλήση και ο πλησιέστερος υπάλληλος θα ικανοποιήσει το αίτημα σας.

Για το Acera είναι εργαλείο αλλά για εμάς τους πελάτες είναι τρόπος να παραμένουμε χαλαροί κατά την έξοδο μας. Λιγότερο άγχος, λιγότερο ανησυχία περισσότερα χαμόγελα στο Acera!