Το Έπος του ‘40 μάς δίνει σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε διαχρονικά και χρήσιμα διδάγματα.

Μας δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε προκειμένου να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο, πώς να σταθούμε και πάλι, μόνοι μας, στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, πώς να ανυψώσουμε το ανάστημα μας ώστε να οδηγήσουμε όλες και όλοι μαζί την πατρίδα μας στη θέση που τής αρμόζει και μάς αξίζει.

Είναι πλέον η ώρα να βροντοφωνάξουμε ένα διαφορετικό «ΟΧΙ», το δικό μας «ΌΧΙ», στις παθογένειες και στις στρεβλώσεις του παρελθόντος που μάς οδήγησαν σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση και σε μια βαθύτατη παρακμή που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Τούτη την ώρα, καλούμαστε να πορευτούμε στο μέλλον με οδηγό την παρακαταθήκη των ένδοξων προγόνων μας, που δεν δίστασαν να θυσιαστούν, να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλάει με θαυμασμό για το μεγαλείο και τις αρετές των Ελλήνων.

Υποκλινόμαστε ευλαβικά στους ήρωες μας, που με τη θυσία τους μάς διδάσκουν επίσης ότι η ψυχική ενότητα του 'Έθνους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση κάθε εξωτερικής απειλής, αλλά και αναγκαία συνθήκη για την ανόρθωση της πατρίδας μας και την είσοδο της σε μια νέα αναγεννητική πορεία.