Μια εικαστική έκθεση που παρουσιάζει διάφορες πτυχές της Πάτρας, μέσα από τα οπτικά πρίσματα 16 καλλιτεχνών, έτσι όπως την έχουν ζήσει και όπως την έχουν δει αυτοί, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, στην Αγορά Αργύρη.

Πρόκειται για την έκθεση "Πάτρα η Πόλη μας" που διοργανώνεται από την ομάδα 4 Art+ που αποτελείται από τους εικαστικούς καλλιτέχνες Χάρη Αναγνωστόπουλο, Κατερίνα Γκατζούνα, Βασίλη Καραβασίλη και Χρήστο Καραγκούνη.

Η έκθεση αυτή αποτελεί στην ουσία ένα πανόραμα της Πάτρας, μέσα από την υποκειμενικότητα και την ευαισθησία των καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας σημεία αναφοράς και σημαντικούς σταθμούς της πόλης.

Η έκθεση αποτυπώνει τον συνδετικό ρόλο που μπορεί να έχει η τέχνη, ενώνοντας το χθες με το σήμερα, αφού το άρωμα νοσταλγίας παραμένει διάχυτο στην ατμόσφαιρα και είναι τόσο έντονο που φτάνει στο παρόν, αναδεικνύοντας σε τελική ανάλυση την αγάπη των καλλιτεχνών για την πόλη αυτή.

Το ξεχωριστό στοιχείο της έκθεσης είναι ότι η αγάπη των καλλιτεχνών είναι τόσο πλούσια σε εικόνες και σε αντιλήψεις που ξεπερνά τα συμβατικά όρια της κάθε τέχνης και τις γενικές κατηγορίες της εικαστικής ταξινόμησης, δίνοντας την ώθηση στην ζωγραφική για να αγγίξει την φωτογραφία, αυτή την κεραμική και πάει λέγοντας, με τον κύκλο της εναρμόνισης τους, στην κεντρική ιδέα της έκθεσης να ανακυκλώνεται. Όλα αυτά μέσα από συνολικά 120 έργα καλλιτεχνών.

 


Αν λοιπόν η τέχνη είναι έρωτας, τότε η επίσκεψη στην έκθεση που θα βρίσκεται στην Αγορά Αργύρη έως τις 6 Νοεμβρίου, είναι σίγουρα ένα ταξίδι. Ένα ερωτικό ταξίδι στην τέχνη με... καράβι εικόνες από την Πάτρα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Μαρί Άμπλα, Χάρης Αναγνωστόπουλος, Κορίνα Βλαχοστάθη, Δημήτρης Βούρτσης, Κατερίνα Γκατζούνα, Σπυριδούλα Δίπλα, Ρουθ Κακουλίδου, Βασίλης Καραβασίλης, Χρήστος Καραγκούνης, Βασίλης Κολοκυθάς, Τότα Κοντόγιωργα, Τίνα Κοντόγλη, Νίκος Νικολάου, Αντώνης Παπαντωνόπουλος, Νίκος Πρέσσας και Αβροκόμη Ξενόγιαννη.

Το patrasevents.gr πήγε στην Αγορά Αργύρη και ταξίδεψε στους χώρους της έκθεσης.