Έντονος πονοκέφαλος; Τσεκ! Τρέχει η μύτη σου; Τσεκ! Λαιμός που πονάει και σε τρώει; Τσεκ! Τρεις ερωτήσεις ήταν αρκετές για να καταλήξουμε στο ότι ένα κρύωμα σε περιβάλλει και είναι έτοιμο ενδεχομένως να σε ρίξει στο κρεββάτι (με χαρτομάντηλα, παυσίπονα και χαμομήλια).

Υπάρχει όμως τρόπος να το γλιτώσεις όλο αυτό εάν δράσεις άμεσα. Άμεσα και αποτελεσματικά ακολουθώντας τρεις έξυπνους τρόπους, με τους οποίους μπορείς να ξεφορτωθείς το κρύωμα μέσα σε ένα βράδυ, όπως αναφέρει το queen.

Μείνε ενυδατωμένη

Το να πίνεις άφθονο νερό είναι ζωτικής σημασίας για μια καλή μέρα, αλλά όταν είσαι κρυωμένη, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να αντικαταστήσεις όλα το υγρό που έχασες από αυτά τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αλλά θα κρατήσει επίσης τον λαιμό σου υγρό. Ενίσχυσε την ενυδατική δύναμη προσθέτοντας στο νερό σου φέτες λεμονιού, τζίντζερ και μια ή δύο σταγόνες εχινάκεια.

Φάε μία σούπα λαχανικών

Η σούπα κοτόπουλου είναι γνωστή για την ικανότητά της να σε γλιτώνει από το κρύωμα, αλλά για τους χορτοφάγους, δεν είναι επιλογή για προφανείς λόγους. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μία σούπα με λαχανικά. Φάε τουλάχιστον μία μερίδα την ημέρα, καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών και την αποτοξίνωση, αλλά φρόντισε τα λαχανικά σου να μαγειρευτούν καλά πριν τα φας, καθώς η κατανάλωση τους μπορεί να είναι επιβαρύνουν τον θυρεοειδή αδένα.

Δοκίμασε να κάνεις ένα μασάζ στο στέρνο/στήθος σου

Εάν το κρυολόγημά σου συνοδεύεται από έναν μεγάλο και σκληρό βήχα, το μασάζ στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης. Η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις λίγο λαδάκι και να τρίψεις το στήθος σου. Το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση των μυών και των πόνων, ενώ το τριαντάφυλλο έχει εκπληκτικές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Φυσικά μην ξεχάσεις εκτός από νερό να ακολουθήσεις και τον απλό και φυσικό δρόμο του τσαγιού για να μαλακώσεις και τον λαιμό σου. Το επόμενο πρωί το κρύωμα θα μοιάζει πια παρελθόν.