Παρών στο γήπεδο της Τούμπας χθες βράδυ για να δει το ΠΑΟΚ-Βίντι ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών Σωκράτης Φάμελλος.

Υποστήριξε ότι η Νέα Τούμπα θα είναι ασφαλές και σύγχρονο γήπεδο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα παρατηρηθεί καθυστέρηση από τη στιγμή που θα βγει η οικονομική άδεια.

"Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν σε πολύ στενή συνεργασία εδώ και ενάμιση μήνα, γι’ αυτό και είναι τόσο εκτεταμένη η νομοθετική παρέμβαση που έχει γίνει. Είχαμε αποφασίσει πως οτιδήποτε λέμε, θα πρέπει να γίνεται και πως με τη συγκεκριμένα νομοθετική παρέμβαση θα έπρεπε να λύσουμε όλα τα ζητήματα που είναι σχετικά με το γήπεδο. Όχι μόνο αυτό της παραχώρησης της γης, το οποίο είχε αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη χρήση της γης, το ειδικό χωρικό σχέδιο που θα γίνει στη συνέχεια, τους όρους δόμησης, τη στάθμευση, αλλά και τα ζητήματα της αρχαιολογίας, της συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και αλλά πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με άλλους φορείς του δημοσίου. Έτσι κι αλλιώς, έχουν υπογράψει την τροπολογία τόσο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Υποδομών για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα οποιουδήποτε γραφειοκρατικού κωλύματος ή διοικητικού. Τώρα μπορεί πια ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει την εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος είμαστε έτοιμοι για να το παραλάβουμε, να γίνει γρήγορα η έγκριση. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε την εμπειρία για το πώς γίνεται, με τις περιπτώσεις της Έκθεσης και του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» κι αυτό είναι καλό. Ένα νέο γήπεδο, ασφαλές, σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών μας δίνει δυνατότητα να έχουμε ακόμα ένα κομμάτι οράματος για τη Θεσσαλονίκη", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Το νομοθετικό πλαίσιο προκείμενου να μην υπάρχει καθυστέρηση: "Ναι δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα που μπορεί να προκύψει ως ανάγκη για ρύθμιση άλλου Υπουργείου, γι΄αυτό και υπέγραψαν όλα τα Υπουργεία. Είμαστε έτοιμοι με την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου, να βγει η οικοδομική άδεια".

Την πολιτική σύγκλιση: "Το έργο συμβάλλει στη γενικότερη αλλαγή της εικόνας της πόλης. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπορούν να δώσουν κάτι επιπλέον στην εικόνα της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θέλουμε, είναι και η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ισχυρές, μέσα από το σχέδιο που ετοιμάζουμε για τα Βαλκάνια. Εκ μέρους της κυβέρνησης, θα ήθελα να πω, πως τα προηγούμενα κόμματα θα μπορούσαν να αποδείξουν, ότι είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Τώρα καταλαβαίνω πως υποστηρίζουν το σχέδιο που ετοιμάζει αυτή η κυβέρνηση και είναι συνεπής αυτή η κυβέρνηση".

Την ταχύτητα της διαδικασίας: "Εμείς διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις σε οποιοδήποτε σημαντικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη. Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν κεντρική και κυρίαρχη. Το ακούσατε όλοι από το βήμα της Έκθεσης και αποδείξαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ίσως κι ένα στοιχεία της νέας Ελλάδας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, εάν λειτουργούμε, κανονικά, ευρωπαϊκά, σύγχρονα".

Την παρουσία του στο γήπεδο της Τούμπας και τον αγώνα με τη Βίντι: "Δεν είναι πρώτη φορά που έρχομαι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ φέτος, έχω έρθει και σε αγώνες πρωταθλήματος. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε στενή συνεργασία. Ήρθα από την Αθήνα και ήθελα να παρακολουθήσω έναν ευρωπαϊκό αγώνα στην πόλη μου".

Για το "στίγμα" που εισέπραξε ο ίδιος από την πλευρά του ΠΑΟΚ σχετικά με το νέο γήπεδο: "Η στόχευση είναι κοινή. Ένα σύγχρονο ασφαλές γήπεδο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα συμβάλλει στη λειτουργία της πόλης και της περιοχής και η επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα, το οποίο να μας ταλαιπωρήσει στη συνέχεια. Έχουμε την ίδια στόχευση σε αυτό τον τομέα. Η εξασφάλιση του χώρου, των πολεοδομικών ρυθμίσεων, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της νομοθέτησης, είχε να κάνει με την ισότιμη πρόσβαση των ομάδων και των πολιτών στη λειτουργία της Πολιτείας και αυτό θέλουμε να εξασφαλίσουμε".