Μετά την ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ο Αντώνης Κανάκης ότι αποχωρεί από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια συνεργασίας με το κανάλι έχουν ξεσπάσει συζητήσεις γύρω από τους λόγους που οδήγησαν τον παρουσιαστή σε αυτή την απόφαση.

Στη Φωλιά των Κου Κου αποκαλύφθηκαν κομμάτια από το παρασκήνιο ανάμεσα σε Αντώνη Κανάκη και ΑΝΤ1 που οδήγησαν τελικά στη δημόσια επιστολή του και στη λύση της συνεργασίας τους, όπως αναφέρει το zappit.

Το παρασκήνιο

«Ήταν μια απόφαση που σιγόβραζε εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες. Ο Αντώνης Κανάκης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του για 3 χρόνια, ως σύμβουλος της late night ζώνης πράγμα το οποίο ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ. Είχαμε πει ότι υπήρχε μια διαφωνία με τον Αντώνη και τον ΑΝΤ1 για το πόσο συχνά θα εμφανιζόταν ο ίδιος και αν θα υπάρχει το Βινύλιο ή το Ράδιο Αρβύλα. Το κυριότερο όμως ήταν ότι καλλιεργήθηκε από τον ΑΝΤ1 η εντύπωση ότι ο ίδιος οφειλόταν για τα κόψιμο δύο πολύ σημαντικών στελεχών του ΑΝΤ1, μιλάμε για τον Γιώργο Λιάγκα και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Αντώνης Κανάκης είχε μιλήσει από το Πάσχα με γραπτές επιστολές, με emails στον ΑΝΤ1 και να συναντηθούν για το σχεδιασμό της late night ζώνης, αλλά και όταν καλλιεργήθηκε η φήμη ότι εκείνος «κόβει» τον Λιάγκα και τον Αρναούτογλου και φωτογραφήθηκε ο Αντώνης Κανάκης ακόμα και από εκπομπές του σταθμού. Ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε να ανασκευαστεί όλο αυτό το πράγμα που είχε γίνει και του είχαν δώσει την εντύπωση ότι αυτό θα γίνει. Περνούσε ο καιρός, εκείνος ετοίμαζε την εκπομπή του και αυτό δεν είχε γίνει. Έφτασε σε σημείο να επισκεφθεί νομικό, να πάρει τη συμβουλή του, ο οποίος του είπε ότι θα μπορούσε να σπάσει ουσιαστικά το συμβόλαιο για διάρρηξη εμπιστοσύνης και απαξίωση της προσωπικότητας και του επαγγελματικού του ονόματος», είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

«Τη Δευτέρα ο Νο1 του ΑΝΤ1, ο κύριος Στρατής Λιαρέλλης, ανέβηκε Θεσσαλονίκη για να κάνει ραντεβού με τον Αντώνη Κανάκη, δεν κατάφερε να τον μεταπείσει», είπε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Η τοποθέτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον Αντώνη Κανάκη:

«Θέλω να πω ότι δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τον Αντώνη Κανάκη και ό,τι πρόβλημα και να είχα, ακόμα και σε διαφωνίες που μπορεί να είχαμε τηλεοπτικές, το λύναμε μεταξύ μας ή με μηνύματα ή μιλώντας ή με emails. Οπότε δεν έχω να απαντήσω τίποτα. Εγώ στεναχωριέμαι όταν υπάρχει ένα διαζύγιο όπως του Αντώνη και του ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια που πόσες επιτυχίες δεν έχουν κάνει εκεί. Όταν έφτασε στα αυτιά μου ότι δεν ήθελε ένα πρόγραμμα δικό μου, ποτέ δε μου μεταφέρθηκε με τη λογική ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα από εκείνον. Υπήρχαν πάρα πολλά μπορεί, ίσως και γιατί, αλλά την αλήθεια δεν την ξέρω άμεσα από τον ίδιο. Είμαι σίγουρος ότι με την πρώτη ευκαιρία όταν βρεθούμε με τον Αντώνη θα τον ρωτήσω και θα το λύσω. Αλλά ποτέ δεν είχα κάποιο απαγορευτικό από τότε που έγινε υπεύθυνος της βραδινής ζώνης από τον ίδιο για την εκπομπή. Δεν είχα ποτέ κάποια τέτοια συνομιλία.»


Το τηλεφώνημα του Κρατερού Κατσούλη με τον Αντώνη Κανάκη

«Σε μια επικοινωνία που είχαμε αργά χθες το βράδυ με τον Αντώνη, αυτό που ουσιαστικά μου μετέφερε και αυτό που ουσιαστικά ξέραμε κιόλας και από την επιστολή του είναι ότι ο Αντώνης, ως άνθρωπος, τόσα χρόνια, ως προσωπικότητα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος και κατά τη γνώμη μου και ήθος. Για αυτό και είναι τόσο αγαπητός. Είναι ένας άνθρωπος λοιπόν που έχει κάνει πάρα πολύ υπομονή, έχει προσπαθήσει δίνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες στον ΑΝΤ1 με τους ανθρώπους που μιλούσε ζητώντας τους να πάρουν θέση, να τον υπερασπιστούν, να μην τον αφήνουν έτσι εκτεθειμένο, να μην αφήνουν να λέγονται πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Και αυτό το τόνισε. Είπε ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι ανυπόστατα. Ποτέ δεν έλαβε αυτή τη θέση στη late night, προφανώς ποτέ δεν εισηγήθηκε να φύγει, να διωχθεί κάποιος. Προφανώς και έχει άλλη άποψη για την τηλεόραση. Αυτό φαίνεται από την εκπομπή που κάνει και από τον τρόπο που είναι στην τηλεόραση. Είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους της τηλεόρασης που πολλές φορές κρίνει και με καυστικό τρόπο, γιατί αυτό είναι το στυλ του, εκπομπές του ίδιου του του καναλιού. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς του καταλογίσει ξαφνικά μετά από 21 χρόνια: «Γιατί είσαι έτσι;». Αυτό δεν στέκει.

Και επίσης δεν στέκει, όταν έναν άνθρωπο τον υπολογίζεις τόσο πολύ, ξαφνικά να τον αφήνεις ανυπεράσπιστο. Αυτό είναι κάτι που έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ τον Αντώνη. Ο Αντώνης δεν νιώθει μόνο ότι είναι εκτεθειμένος σε επίπεδο δημόσιο. Όταν μιλάμε για 21 χρόνια, καταλαβαίνουμε όλοι ότι μιλάμε για μια ζωή. Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος, είναι πάρα πολύ πικραμένος, είναι απογοητευμένος. Δεν νομίζω ότι το φανταζόταν ποτέ όλο αυτό το πράγμα», ανέφερε ο Κρατερός Κατσούλης στον αέρα των Κου Κου έπειτα από την επικοινωνία που έχει με τον Αντώνη Κανάκη.


Το τηλεφώνημα του Κρατερού Κατσούλη με το Αντώνη Κανάκη