Ολοκληρώνεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό η καταγραφή των αιτήσεων των μαθητών εκείνων που ζητούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για την χορήγηση προϊόντων δεκατιανού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων είναι αυξημένος, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, δείχνοντας ότι οι ανάγκες των μαθητών μεγαλώνουν και ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα είδη διατροφής για να συντηρηθούν, όπως είναι το γάλα, οι φρυγανιές, το μέλι, η μαρμελάδα, το βούτυρο, τα φρούτα και άλλα είδη που περιλαμβάνονται στο δεκατιανό.

Τα είδη αυτά, με βάση τις εκτιμήσεις του Κοινωνικού Οργανισμού, θα ξεκινήσουν να μοιράζονται στις οικογένειες των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση, από τον Νοέμβριο και μετά. Η διαμονή γίνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού μία φορά το μήνα, με τις αιτήσεις να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζει την εχεμύθεια για τα παιδιά.

Η λογική του προγράμματος είναι να μην υπάρχουν τα φαινόμενα ασιτίας που παρατηρήθηκαν παλιότερα, όταν παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα στα θρανία και συμβαδίζει με την άποψη που λέει ότι οι μαθητές θα πρέπει να τρώνε ένα καλό πρωινό για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους.

Το πρόγραμμα καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου και όπως έχει φανεί τις περασμένες χρονιές μέσα από τον αριθμό των αιτήσεων, η εφαρμογή του αποτέλεσε μία κοινωνική ανάγκη για τις σχολικές κοινότητες της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία προηγούμενα χρονιά οι αιτήσεις που έγιναν ξεπέρασαν τις 1.200. Οι αιτήσεις του προγράμματος είναι πάντως ανοικτές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό που θα προχωρήσει μέσα στις αρχές της εβδομάδας σε ανακοίνωση για το όλο θέμα, φέτος αναμένεται να υπάρξει επάρκεια αγαθών, παρά τις μεγάλες ανάγκες.