Θετική δείχνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην δημιουργία κόμβου στα Ταμπάχανα και αυτό είναι το θέμα που μελετάνε τα τεχνικά στελέχη της μετά τα πρώτα στοιχεία που έχουν λάβει για το κυκλοφοριακό, ύστερα από την έναρξη της λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής.

Σύμφωνα με αρκετούς ο κόμβος είναι η μόνη λύση για να βγει ο κυκλοφοριακός "γρίφος" των Ταμπαχάνων από το αδιέξοδο όπου έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα, ήδη η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε προμελέτη για τον σχεδιασμό κυκλικού κόμβου και έχει απαντήσει πάνω σε αυτό το αίτημα της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Περιφέρειας η Μίνι Περιμετρική ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να βγουν στην επιφάνεια τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής, της σύνδεσης της Άνω πόλης και του ανατολικού διαμερίσματος με το κέντρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις δειγματοληπτικές μετρήσεις της Περιφέρειας ο μέσος χρόνος αναμονής των οδηγών από την Εγλυκάδα και την Αρόη προς τα Ταμπάχανα στις οδούς Μεσσάτιδος - Αρόης και 6ου -12ου Συντάγματος είναι 7' λεπτά, κατά τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής (8:30-9:30 π.μ. και 5:30-6:30 μ.μ.).

Πάντως, σε ότι αφορά τα νέα μέτρα που ενδέχεται να παρθούν, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γύρω περιοχή η Περιφέρεια ρίχνει το μπαλάκι στον Δήμο που θα πρέπει πλέον να υποδείξει τις ορθές λύσεις.