Το γιαούρτι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη δίαιτα. Γιατί όμως το συστήνει κάθε διαιτολόγος σε μια δίαιτα για απώλεια βάρους;

Τα προϊόντα γιαουρτιού έχουν όντως λίγες θερμίδες και βοηθούν στο αδυνάτισμα. Τόσο το ασβέστιο όσο και τα άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία. Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν τη συσσώρευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του, όπως αναφέρει το queen.

Και το ασβέστιο δεν είναι το μόνο «μαγικό» συστατικό για αδυνάτισμα. Τα προϊόντα γιαουρτιού φαίνεται να διαθέτουν ισχυρότερη θετική επίδραση στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στη διατήρηση της γραμμής γιατί εμπεριέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που «συνεργάζονται» με το ασβέστιο στα μονοπάτια της λιπόλυσης.

Πρωτεΐνες Υψηλής Βιολογικής Αξίας: αποτελούν τα σημαντικότερα δομικά συστατικά κυρίως για την ανάπτυξη των μυών, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνες για το αίσθημα του κορεσμού.

Βιταμίνες της Ομάδας Β: Συμβάλλουν σημαντικά στη γρήγορη ανάπτυξη των παιδιών, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού.

Βιταμίνη Α: Απαραίτητη για την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τη μορφοποίηση των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βιταμίνη D: Ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου και συμβάλλει στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος.