Με δύναμη και αποφασιστικότητα από την Πάτρα, γυναίκες από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που συμμετείχαν στην 4η Συνάντηση Activewomen, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ήταν μια ενδιαφέρουσα και υψηλού ποιοτικού επιπέδου συνεδριακή εκδήλωση με ουσιαστικές εισηγήσεις από επίλεκτες ομιλήτριες, που πέρασε στην ιστορία αφήνοντας από κάθε άποψη άριστες εντυπώσεις. Τα κύρια συμπεράσματα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

-Προτεραιότητα η εξάλειψη της κάθε μορφής βίας και σε διεθνές επίπεδο. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα και η περίπτωση της Ιρακινής Νάντιας Μουράντ, που υπέφερε τα πάνδεινα στα χέρια τζιχαντιστών και πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

-Εξισορρόπηση του χάσματος στην απασχόληση, τις αμοιβές και στις θέσεις ηγεσίας

- Τα θεωρητικά γυναικεία ζητήματα αφορούν και τους άνδρες,  κατ’ επέκταση δε όλη την κοινωνία

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής διάκρισης, από τους οργανωτές, στην Καλαβρυτινή ηρωίδα-σύμβολο Γιώτα Κωνσταντοπούλου, που αφιέρωσε τη ζωή της στην αναζήτηση και τεκμηρίωση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας, πρωτοστατώντας στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος της 13/12/43 στη Μαρτυρική πόλη. Την διάκριση παρέλαβε ο γιος της Γιώργος, από την εντεταλμένη περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδος  Αναστασία Τογιοπούλου.

Στις ευχάριστες παρουσίες καταγράφεται και η σύντομη εμβόλιμη μουσική παρένθεση με τη συμβολή του Πατραϊκού Ωδείου και τη σύμπραξη των Βασιλικής Κεφάλα, καθηγήτριας φωνητικής (τραγούδι), Ελένης Αντωνίου και Γιάννη Καρούζου.

Επίσης εντυπωσίασε η Έκθεση «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο», αποτελούμενη από 25 σκίτσα, των κορυφαίων σκιτσογράφων Μιχάλη Κουντούρη και Angel Boligan, η οποία στηρίζεται από τη βουλευτή κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που ήταν παρούσα, μεταξύ των ομιλητριών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα λειτουργώντας παράλληλα, στη διάρκεια της Συνάντησης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης προβολής του έργου κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.

Τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Α. Βρής, συνεπικουρούμενος από τον Θανάση Κυριαζόπουλο, εκ μέρους της Ανέλιξη- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, που είχε αναλάβει την οργάνωση και τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου, τηλεοπτικό παραγωγό.

Τη συνάντηση τίμησαν με τη παρουσία τους, μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσωνας Φωτήλας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καθώς και ο αρχιμανδρίτης πατήρ Θεόκλητος Παντελίδης, εκ μέρους του Μητροπολίτη.

Μεταξύ των παρισταμένων επίσης ήταν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Καρακίτσος, ο διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δ.Ε. & Πελοποννήσου Νίκος Κοτσώνης, οι κυρίες Ευσταθία Γιαννιά, Έλενα Κονιδάρη, Γεωργία Ντάτσικα, Θεώνη Σταθοπούλου.

Οι συμμετέχοντες έφυγαν με την ευχή να πραγματοποιηθεί και πέμπτη στη σειρά Συνάντηση, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο του 2019.