Είκοσι τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης κυλιόμενης σκάλας στην στάση Ρεπούμπλικα του μετρό της Ρώμης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας από τους πυροσβέστες και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, όλοι οι τραυματίες είναι Ρώσοι φίλαθλοι της ομάδας Cska , οι οποίοι βρίσκονταν στην Ρώμη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα της Ρόμα.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνα με στόχο να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης. Αν, δηλαδή, οφείλεται σε υπερβολική πίεση των φιλάθλων, που φέρονται να πηδούσαν με ασυγκράτητο ενθουσιασμό πάνω στην σκάλα, ή αν σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στον μηχανισμό της.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, τέλος, δήλωσε ότι στους τραυματίες έχει παρασχεθεί όλη η αναγκαία ιατρική φροντίδα.


Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα έσπευσαν ασθενοφόρα με τραυματιοφορείς να παραλαμβάνουν ανθρώπους που χτύπησαν. Ένα άτομο υποβλήθηκε σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε μέρος του κάτω άκρου. Αλλοι οκτώ πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν άμεσα εξιτήριο.

Την ώρα του ατυχήματος, στη Ρώμη έβρεχε καταρρακτωδώς πλημμυρίζοντας τις κυλιόμενες σκάλες με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να γλιστρήσουν και άλλοι να ποδοπατηθούν.