Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας, Αισχύλου/Ευρυπίδη» που παίχτηκε στην Πάτρα.

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος παρουσιάσε την παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας, Αισχύλου/Ευρυπίδη» στην σκηνή του Θεάτρου «Λιθογραφείον» την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.


Η παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας, Αισχύλου/Ευρυπίδη» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική σύνθεση του -διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής Σκηνής-Γιώργου Κουμεντάκη αποτελεί μια συρραφή πάνω στον "Αγαμέμνονα" του Αισχύλου και την "Ιφιγένεια" του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (γυαλί ταμπούρ), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, την επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από το λόγο των δυο τραγικών ποιητών.

Η παράσταση είναι υπο την αιγίδα του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή(ιδρυτικό μέλος της ομάδας Χρώμα μαζι με την Λυδία Κονιόρδου) και σε μουσική σύνθεση του διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής σκηνής Γιώργου Κουμεντακη. Ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο ο Γιώργος Παπαπαύλου και η Κωνσταντίνα Τάκαλου ενώ εντυπωσίασε επί σκηνής με το γυαλί ταμπούρ του ο Ευγένιος Βούλγαρης.

Να σημειώσουμε πως η παράσταση θα ανέβει και σήμερα το βράδυ στις 21.30 στο Θέατραο Λιθογραφείον.