Πρωί Δευτέρας. Χτυπά το τηλέφωνο στα γραφεία του Φωτεινού Αστεριού. Στην άλλη άκρη της γραμμής μια γνωστή φωνή που αυτή τη φορά όμως μοιάζει να είναι μέσα στην απόγνωση και απελπισμένη.

"Έχουμε να φάμε δύο μέρες. Δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι, μήπως υπάρχει λίγο φακή, λίγο μακαρόνι για να βάλω στα παιδιά;". Ήταν μια μητέρα που με δύο παιδιά που παίρνει τους τελευταίους μήνες βοήθεια από τον σύλλογο.

Η μητέρα, μια γυναίκα άνεργη, σε μία οικογένεια που δεν έχει κάποιο εισόδημα, πέρα από τα "ψίχουλα" που δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις από την πολιτεία εκλιπαρούσες και ζητούσε απελπισμένα από τα μέλη του συλλόγου μία βοήθεια. Τραγικές καταστάσεις.

Καταστάσεις που όμως για τα μέλη και τους εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού, αποτελούν μία καθημερινότητα, μια ρουτίνα. Κάτι που ακούγεται ακόμα πιο τραγικό, καθώς αποτυπώνει το δράμα της πατρινής κοινωνίας και την ανθρωπιστική κρίση που για πολλές οικογένειες δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, ότι και αν λένε τα νούμερα, οι στατιστικές και οι αναλύσεις των ειδικών.

"Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό το ζούνε καθημερινά στο Φωτεινό Αστέρι" τονίζει η Βάσω Νικολακοπούλου, ενεργό μέλος του συλλόγου. "Οι οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν έχουν μειωθεί, παραμένοντας για χρόνια στην ίδια κατάσταση και υπάρχουν και άλλες που φτάνουν στο ίδιο σημείο εξαιτίας των γνωστών παραγόντων".

Ανεργία, αυξήσεις τιμών σε όλα και δεκάδες ακόμα παράγοντες που τα ζουν όλα τα νοικοκυριά καθημερινά. "Ας υποθέσουμε ότι μια οικογένεια που δεν έχει εισόδημα παίρνει σταθερά το ΚΕΑ κάθε μήνα. Φτάνουν όμως αυτά τα χρήματα για να ζήσει; Με τι θα πληρώσει το ενοίκιο, με τι θα πληρώσει την ΔΕΗ, με τι θα πληρώσει τα έξοδα για το σχολείο;" αναρωτιέται η Βάσω Νικολακοπούλου.


Η περίπτωση της οικογένειας αυτής με την μητέρα που δεν είχε να δώσει έστω και λίγα μακαρόνια στα δύο της παιδιά είναι μία από τις πολλές. Πρόκειται για οικογένεια που ζει στην Πάτρα. "Είναι κρίμα καθημερινά να ενημερωνόμαστε για τέτοιες τραγικές καταστάσεις" αναφέρει στην σχετική ανάρτηση - κάλεσμα για βοήθεια, το Φωτεινό Αστέρι.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και γενικότερα την προσπάθεια που κάνει το Φωτεινό Αστέρι για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ας επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 6981044800-2611122497.