Κάτι όμορφο έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Όλγας της Πάτρας.

Δεκάδες νέα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία υπό τους ήχους μουσικής και τραγουδιών, σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα που θύμιζε γιορτή, δίνοντας ένα άλλο ύφος στο κέντρο της Πάτρας και κάνοντας πολλούς περαστικούς από εκεί, να σταματήσουν για να δουν τι γινόταν.

Ορισμένα από τα παιδιά αυτά, αγόρια και κορίτσια, κρατούσαν φωτεινά λαμπάκια που έδιναν χρώμα και λάμψη στη νύχτα, άλλα είχαν βαφτεί, άλλα ετοιμάζονταν να χορέψουν, ενώ η μουσική ακουγόταν σε όλη την πλατεία, κάνοντας πολλούς να βγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα τους, μπαίνοντας στον ρυθμό της.

Ήταν ένα δρώμενο που όσοι είχαν την ευκαιρία και ήταν τυχεροί για να βρεθούν κοντά του, σίγουρα πείστηκαν για την ζωή που έχει αυτή η πόλη και για την κουλτούρα που υποβόσκει στο εσωτερικό της. Η εκδήλωση αυτή έγινε, όπως μάθαμε, στο πλαίσιο της διημερίδας των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές της πόλης, που με την παρουσία τους, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή που έχει μέσα της Πάτρα, ήταν υπεύθυνοι και για αυτό το δρώμενο. Η εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Όλγας ήταν επί της ουσίας η αφετηρία της διημερίδας, με τα μέλη των ΠΟΦΠΠ να καλούν τους νέους σπουδαστές και όσους δεν συμμετείχαν σε αυτές τις ομάδες, να έρθουν κοντά τους και να γνωριστούν.


Μια εκδήλωση γνωριμίας με αφορμή την νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει, με αφετηρία την πλατεία Όλγας, η οποία έστω και για ένα βράδυ, πήρε φως από τα νιάτα αυτών των παιδιών και μετατράπηκε από τους φοιτητές σε ένα στέκι πολιτισμού.

Η δράση των Πολιτιστικών Ομάδων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί κάθε χρόνο τη γιορτή της έκφρασης,  με τους σπουδαστές να έρχονται κοντά, έχοντας ως αντικείμενο την κοινή τους αγάπη για κάθε μορφή τέχνης.

Οι ΠΟΦΠ Πατρών είναι ένας θεσμός πλέον για τους σπουδαστές και το Πανεπιστήμιο, αλλά και για την ίδια την πόλη, έχοντας απλώσει τη θετική τους επιρροή σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της διημερίδας οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σύλλογο και την κάθε του ομάδα ξεχωριστά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα λειτουργήσουν φέτος στον σύλλογο είναι η Κινηματογραφική, η Ραδιοφωνική, η Φωτογραφική, η Λογοτεχνική, η Ρητορική, η Θεατρική και η Χορευτική (που αποτελείται από Αργεντίνικο Τάνγκο, Παραδοσιακό, Μοντέρνο, Σύγχρονο, Break Dance, R’n’B και Latin).

Κορυφαίο δρώμενο της βραδιάς; Όταν όλα τα παιδιά μαζί πιάστηκαν χέρι χέρι, κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο και ξεκίνησαν να χορεύουν καλαματιανό, με αρκετούς περαστικούς να μπαίνουν και αυτοί στον χορό. Υπέροχο.

Δείτε το βίντεο του Σάββα Τζάκη ο οποίος το παραχώρησε στο patrasevents.gr από τον καλαματιανό στην πλατεία Όλγας.


O χορός των φοιτητών στην πλατεία Όλγας

(Οι φωτογραφίες είναι της Dimitra Kouk και έχουν ανέβει στην σελίδα των ΠΟΦΠΠ στο facebook).