Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είναι γνωστό στους κύκλους του θεάτρου και της υποκριτικής, κάνουν σπουδαία δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.

Η περίπτωση του Άγγελου Ανδριόπουλου είναι σίγουρα μια από αυτές που επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη. Πρόκειται για τον 28χρονο Πατρινό ηθοποιό που πριν από λίγους μήνες τελείωσε την Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (με διευθυντή τον Τσεζάρις Γκραουζινις) και ήδη τον βλέπουμε να έχει ανοίξει τα φτερά του, ξεκινώντας να διαγράφει την δική του πορεία. 

Ωστόσο, το παράδειγμα του συγκεκριμένου ηθοποιού είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, το ταλέντο του στην υποκριτική είχε φανεί από τους πρώτες μήνες των σπουδών του στην σχολή και η απόφαση του να ασχοληθεί με την ηθοποιία ήταν μία συνειδητοποιημένη επιλογή.

Ο νεαρός ηθοποιός, λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση του από την σχολή και έχοντας μετακομίσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Αθήνα, παίζει σε μία από τις ομολογουμένως καλύτερες τηλεοπτικές δουλειές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, στην "Επιστροφή" του Ant1, έχοντας τον ρόλο του Σάββα, ενός τύπου που έρχεται σε κόντρα με τον Χάρη τον γιο του Ορέστη. 

Η συγκεκριμένη σειρά έχει λίγο "άρωμα" Πάτρας αφού εκτός του Άγγελου Ανδριόπουλου παίζουν, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (σημαντικός ηθοποιός με μεγάλη διαδρομή και καταγωγή από την Αχαΐα), αλλά και ο Ανδρέας Βούλγαρης (θα τον δούμε στη συνέχεια της σειράς).

Ο Άγγελος Ανδριόπουλος στον ρόλο του Σάββα αφήνει αρκετά καλές εντυπώσεις, παρόλο που ως στυλ και ύφος έχει το προφίλ, ενός καθαρά θεατρικού ηθοποιού. Όμως η "Επιστροφή" δεν είναι η μοναδική ενασχόληση του απόφοιτου της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.


Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους "Αphorisms" σε σκηνοθεσία Γιάννη Ματσάγκα, όπου παίζει ο Πατρινός ηθοποιός, ενός φιλμ που αναμένεται να έχει μία καλή πορεία στα φεστιβάλ κινηματογράφου και στις εκδηλώσεις που θα προβληθεί.

Παράλληλα ο 28χρονος πήρε μέρος στην "Ήρα" του Θοδωρή Αμπαζή (πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θεμελιωτή της Δραματικής σχολής) που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη Δήλο.

Σε ότι αφορά τις θεατρικές του αναζητήσεις ο Πατρινός ηθοποιός, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αρκετές συζητήσεις με διάφορα θεατρικά σχήματα και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα τον δούμε να παίζει σε κάποια θεατρική σκηνή της πρωτεύουσας.


Ο Άγγελος Ανδριόπουλος, άλλωστε, δείχνει αποφασισμένος να διαγράψει την πορεία που αποφάσισε να ακολουθήσει και σε αυτό δεν κάνει πίσω. "Στόχος για μένα είναι να έρθει η στιγμή που να μπορώ να εμπνέω τους άλλους, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να εμπνέομαι εγώ και αυτή είναι μία διαδικασία που σου προσφέρει εμπειρίες, συγκινήσεις και ανθρώπινες στιγμές που μοιράζεσαι. 

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική και να να γίνω ηθοποιός, γνωρίζοντας ότι μέσα από αυτό το επάγγελμα σου δίνεται η δυνατότητα της διαμόρφωσης, μιας συνεχής διαδικασίας που βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη όσο είσαι πάνω στο σανίδι" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr, ενώ καταλήγοντας δηλώνει:

"Χρωστάω πολλά στους καθηγητές μου στην σχολή γιατί με δίδαξαν να έχω πάνω από όλα ταπεινότητα και με διαμόρφωσαν όχι μόνο ως ηθοποιό, αλλά και ως άνθρωπο".