Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στην Κρήτη, περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και στα νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στο Ιόνιο και πιθανότατα σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη. Στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι λιγότερο έντονα και θα έχουν πιο διάσπαρτο χαρακτήρα, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα καταστούν πιο γενικευμένα και κατά τόπους θα ενταθούν. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 22 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν περισσότερο και ιδιαίτερα στα βόρεια πελάγη όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών από τις απογευματινές ώρες και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.