Λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις μεταγραφές, ποδοσφαιρικού τύπου, δημοτικών συμβούλων από παράταξη σε παράταξη και τα παζάρια για την συμπόρευση των παρατάξεών τους, όλοι αυτοί μαζί με κάποια ΜΜΕ δε χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στη Δημοτική αρχή και να της καταλογίζουν καταστροφή της πόλης!!!

Τα βασικά τους επιχειρήματα είναι:

Α) Η Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ έχει ιδεοληψίες, κάνει κομματική προπαγάνδα και γι’ αυτό απομονώνει την πόλη οδηγώντας τη στην καταστροφή και τον μαρασμό.

Β) Με μια σειρά αποφάσεων βάζει εμπόδια στην «ανάπτυξη», όπως την εννοούν τα κόμματα των μνημονίων, εμποδίζοντας τους πατρινούς να «τρώνε με χρυσά κουτάλια»!!!!

Υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν να λασπολογούν και να συκοφαντούν τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη, όμως επειδή έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό ακόμα και τα όρια της γραφικότητας δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις εικόνες καταστροφής της πόλης!!!!

Η Δ. Α. κατέστρεψε περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια ήταν «στολίδια» για την Πόλη.

Νότιο πάρκο, Κόκκινος Μύλος, Πλατανόδασος έγιναν πάρκα, ενώ  χωράφια στον αστικό ιστό της Πόλης έγιναν πλατείες καταστρέφοντας την πανίδα και τη χλωρίδα των προηγούμενων ετών. Την ίδια τύχη είχαν και δεκάδες παιδικές χαρές που πιστοποιήθηκαν και παραδοθήκαν καινούριες.

Μεγάλη η καταστροφή στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, στα δημοτικά γήπεδα και άλλους αθλητικούς χώρους  που αφού συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν παραδόθηκαν στη «φθορά» καθώς χρησιμοποιούνται από χιλιάδες πατρινούς! Καταστροφή για την πόλη η διεξαγωγή πανελλήνιων και διεθνών αγώνων στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Καταστροφή στα σχολεία με την ουσιαστική συντήρηση και ανακατασκευή δεκάδων· στην Πλαζ, η οποία έγινε χώρος που εκατοντάδες παιδιά το καλοκαίρι συμμετέχουν δωρεάν στις κατασκηνώσεις και το χειμώνα σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που προηγούμενες Δ. Α. πρότειναν να κατασκευαστεί ξενοδοχείο και μαρίνα για σκάφη. Στα Ροΐτικα όπου δημιουργήθηκε νέα κατασκήνωση, στους  νέους παιδικούς σταθμούς παντού καταστροφή!

Η καταστροφή συνεχίζεται στα λαϊκά φροντιστήρια τα οποία παρακολουθούν πάνω από 600 παιδιά,  με το δεκατιανό για χιλιάδες παιδιά που το έχουν ανάγκη, με τη στήριξη από τις δομές του κοινωνικού τομέα χιλιάδων οικογενειών.

Καταστροφή και στον πολιτισμό με τον κινηματογράφο στις γειτονίες και το άρμα Θέσπιδος να δίνει εκατοντάδες παραστάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Η Δ. Α. καταστρέφει το όνειρο του πατρινού που θέλει να κάθεται στο μπαλκόνι του και να «βλέπει τα τρένα να περνούν» κόβοντας την γειτονιά του στη μέση με ένα απροσπέλαστο τοίχος, το όνειρο του κατοίκου των νοτίων περιοχών το σπίτι του να βρίσκεται δίπλα σε εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου, και φυσικά την ανάγκη κάθε πατρινού να πληρώνει το νερό σε τετραπλάσια τιμή με τη μη αποδοχή της πρότασης της κυβέρνησης για το φράγμα.

Κατέστρεψε και τις «μελέτες», πολλές μελέτες που κόστιζαν πιο πολύ και από τα έργα και οι οποίες γίνονται τώρα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η καταστροφή θα συνεχιστεί με την ανακατασκευή του Αρσάκειου, του παλιού δημοτικού νοσοκομείου, του ποδηλατοδρόμου, με την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου· για να το χαίρονται οι πατρινοί και όχι οι πολυεθνικές.

Κατέστρεψε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που ήταν στα όρια της φτώχειας απαλλάσσοντάς τες από τα δημοτικά τέλη, αλλά και την πλειοψηφία των δημοτών με τη μείωση των τελών, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, την απόφαση για κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό και κανένας πλειστηριασμός για τα δημοτικά τέλη, τον αγώνα για να μην μείνουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Κατέστρεψε τους συμβασιούχους εργαζομένους στον δήμο όταν δεν παρέδιδε τα στοιχεία που θα οδηγούσαν σε πιθανή απόλυσή τους, αλλά και την πόλη την ίδια όταν δεν παρέδιδε τα αποθεματικά στο κράτος.

Διασύρουν η Δ. Α. και ο Δήμαρχος την πόλη αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα οδηγούνται στα δικαστήρια πότε από τη ΧΑ, που στην Πάτρα υπέστη μια μεγάλη πολιτική ήττα, πότε από κρατικές υπηρεσίες για τις παρεμβάσεις που γίνονται προς όφελος του λαού.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες εικόνες καταστροφής της πόλης στις οποίες αδυνατούμε να συγκεντρώσουμε σε ένα μόνο κείμενο.

Γιατί όμως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταφεύγουν σε αυτές τις γενικολογίες χωρίς συγκεκριμένες αναφορές και για το τι έπραξε η Δ. Α. αλλά και για το ποιες προτάσεις έχουν οι ίδιες;

Γιατί κρίνουν τη Λαϊκή Συσπείρωση λες και είναι παράταξη της αντιπολίτευσης και όχι η Δ. Α. εδώ και τέσσερα χρόνια;

Απαντώ:

Α) Για να αποκρύψουν το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής. Γιατί μπορεί να υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις αλλά υπάρχει και ένα τεράστιο έργο.

Β) Για να αποφύγουν να απολογηθούν γιατί δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά όταν μάλιστα είχαν να διαχειριστούν πολλαπλάσια χρήματα.

Γ) Να αποφύγουν να δεσμευτούν, αν τυχόν εκλεγούν, ότι θα συνεχίσουν τις πολιτικές που η πλειοψηφία του πατραϊκού λαού θεωρεί θετικές. Θα εξακολουθήσει το Νότιο πάρκο να είναι πάρκο; Τα ανταποδοτικά τέλη θα παραμείνουν χαμηλά; Θα γίνουν πλειστηριασμοί; Και άλλα πολλά.

Δ) Και το κυριότερο: να κρύψουν ότι όσα θετικά έκανε η Δ. Α. έγιναν με ορούς απειθαρχίας και σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους.

Το σίγουρο είναι ότι η κρίση των πολιτών δεν έχει καταστραφεί. Το επόμενο διάστημα θα γίνει διάλογος για τον πυρήνα της πολιτικής της Δ. Α. και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης· και όχι για συναυλίες, ληγμένα σουβλάκια και φωτογραφίες με λακκούβες.

Με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού της Πάτρας η Δ. Α. πορεύτηκε μέχρι εδώ και θα πορευτεί και από δω και πέρα.