Αιχμές για τον Τέρενς Κουίκ και την Ελενα Κουντουρά άφησε ο Πάνος Καμμένος στην εισηγητική του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είπε οργισμένος ο Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» έτσι τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όσο και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δεν έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ. Ο πρώτος βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ η κυρία Κουντουρά βρίσκεται στη Ζάκυνθο, στη Διεθνή Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Απάντηση Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Τσίπρας

Την απάντηση του στον Πάνο Καμμένο, έδωσε ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο που βρίσκεται.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Αυτή η αποστροφή του κ. Κουίκ θεωρήθηκε έμμεση απάντηση στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για όσα εκείνος είπε εναντίον του ίδιου του βουλευτή του κόμματος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ

Υπό το τραγούδι Καλασνικοφ του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, μπήκε ο Πάνος Καμμένος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος είπε:  «To 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάϊο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα είναι μια έντιμη και δημόσια συνεργασία. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλυψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να πάψουν οι διώξεις εναντίον τους όπως έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα: «Κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε το λέμε ανοικτά έντιμα και καθαρά και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε. Οφείλω να ξεκαθαρίσω το θέμα του χρόνου της συνεργασίας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας του Μακεδονικού δηλαδή. Θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση με την γέννησή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από την δική μας θέση. Εχουμε μπροστά μας μια συμφωνία την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θα την στηρίξουμε. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή έρθει η συμφωνία στη Βουλή εκεί έντιμα και καθαρά εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θεση».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι είπαν πως αν περάσει η συμφωνία δεν θα την ακυρώσουν. Τους κατηγόρησε επίσης ότι συμπλέουν με το αντιπολιτευόμενο VMRO. «Αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή για την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυτούς που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής του Μουσολίνι που ανακάλυψε το Μακεδονικό έθνος», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε: «Δεν είναι δικός μας σύμμαχος. Είναι της ΝΔ σύμμαχος. Ποτέ εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα έχουμε καμια συνεργασία με αυτούς που θελουν να κλέψουν την ιστορία μας».

Αναφερόμενος σε όσα γίνονται στην γειτονική χώρα ο Πάνος Καμμένος είπε: «Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκοπια για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών». Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο της Μακεδονίας που για εμάς αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη».

Ξεκαθάρισε για το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Για να σταματήσουν να στενοχωριούνται οι εφημερίδες και να μιλούν για φωτιές, πολέμους, αίματα και μαχαίρια, η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό, ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα όπως την συμφωνήσαμε δημόσια. Τελείωσε η συζήτηση. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η συμφωνία. Γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της».


Καμμένος για Κουίκ - Κουντουρά: "Τους διορίσαμε σε υπουργικούς θώκους και μας κάνουν κριτική" Καμμένος για Κουίκ - Κουντουρά: "Τους διορίσαμε σε υπουργικούς θώκους και μας κάνουν κριτική" Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Φωτογραφίες: EUROKINISSI


ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η απάντηση του Τέρενς Κουίκ

Την απάντηση του στον Πάνο Καμμένο, έδωσε ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο που βρίσκεται.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Αυτή η αποστροφή του κ. Κουίκ θεωρήθηκε έμμεση απάντηση στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για όσα εκείνος είπε εναντίον του ίδιου του βουλευτή του κόμματος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κουίκ μετέφερε στον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης. Του μετέφερε, επίσης, όπως τόνισε, το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό, με τη σειρά του ο κ. Σούκρι τού ζήτησε «να ανταποδώσει το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από αιγυπτιακής πλευράς».

Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε τις «εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις» που έχει με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντά τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιεί στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ