Μήνυμα ζωής και νίκης κατά του καρκίνου του μαστού απέστειλε η Πάτρα στην μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος ο σύλλογος Άλμα Ζωής, το Pink the City 2018 που εξελίχτηκε με την τόση συμμετοχή του κόσμου σαν μια γιορτή που παρέσυρε στον ρυθμό της την πόλη. 

Το ραντεβού, όπως κάθε χρόνο ήταν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το πρωί της Κυριακής, όπου όσο περνούσε η ώρα όσο αυξανόταν ο αριθμός των ανθρώπων που θα συμμετείχαν σε αυτή τη πορεία. Άτομα κάθε ηλικίας, μεγάλες γυναίκες, μικρές κοπέλες, άνδρες και παιδιά πήραν μέρος στο ροζ ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους της Πάτρας, στέλνοντας μήνυμα ζωής προς κάθε κατεύθυνση. 

Έτσι όταν η ώρα έφτανε 11 η πλατεία ήδη είχε ντυθεί στα "ροζ", με τα μπαλόνια να κυματίζουν στον αέρα και τους συμμετέχοντες να ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν την πορεία τους κατεβαίνοντας στο κέντρο της Πάτρας. Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Χριστίνα Λαμπίρη, ανεβαίνοντας στο βήμα χαιρέτισε τον κόσμο και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες από τους επισήμους, αλλά και τις γυναίκες του συλλόγου Άλμα Ζωής, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν μετατρέψει αυτόν τον περίπατο σε ένα θεσμό για την Πάτρα. 

Κατά την διάρκεια της αναμονής η πλατεία γέμισε από μουσικές και τραγούδια με τον Τάκη Νιάρο να βρίσκεται στα decks. Στην πλατεία ήταν εκεί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αλλά και ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ενώ λίγο πριν το ξεκίνημα του συμβολικού αυτού περιπάτου, υπήρξαν διάφορα δρώμενα και happenings με χορό και και μουσικές, δίνοντας στην έναρξη του περιπάτου ένα συμβολικό μήνυμα. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από την αφετηρία του Pink the City. 


Pink the city 2018To "ροζ ποτάμι" πριν ξεχυθεί στους δρόμους