Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κλίμα συμβολικής αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης πραγματοποιείται, για δεύτερη χρονιά, στο Bolivar Beach Bar, συναυλία για τους αστέγους της πόλης μας.
 
Οι καλλιτέχνες Μπάμπης Στόκας, Oρφέας Περίδης καθώς και τα συγκροτήματα Κίτρινα Ποδήλατα και Flush Royale ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κλίμακας και κάνοντας πράξη τη συμπαράστασή τους θα βρίσκονται στη σκηνή του Bolivar Beach Bar το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
 
Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Tα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 3 ευρώ
 
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ
 
Οι καλλιτέχνες δήλωσαν για το έργο της Κλίμακας και τη συμμετοχή τους στη συναυλία
 
"Σε μια τόσο δύσκολη εποχή οικονομικής εξαθλίωσης όταν τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε είναι το σεβασμό και την έννοια μας για το διπλανό.Όλοι πρέπει να στηρίζουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύηςγι' αυτό θα είμαι εκεί στο Bolivarτιμώντας αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλίασυμπαράστασηςγια την ΚΛΙΜΑΚΑ και για αυτούς που τόσο την έχουνανάγκη. Γιατί σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος ακόμα κι αν όλα γύρω σου δείχνουννα γκρεμίζονται.."
Μπάμπης Στόκας
 
"Ας απλώσουμε το χέρι και την καρδιά σε όσουςστερούνται αυτά που για μας δείχνουν ακόμα αυτονόητα. Θα βρίσκομαι κι εγώ στο Bolivar σε μια συναυλία αγάπης,προσφοράς και αλληλεγγύης στηρίζοντας το έργο της Κλίμακας." 
Ορφέας Περίδης
 
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας τη σημαντική προσπάθεια και το έργο της ΜΚΟ ¨Κλίμακα". Μία οργάνωση που αποδεικνύει έμπρακτα για πάνω από μία δεκαετία τώρα, πως όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ουσιαστική βοήθεια που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια. Γιατί το δικαίωμα για νερό, τροφή και στέγη θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε κάθε κοινωνία, ανεξάρτητα από φυλή και θρήσκευμα και όχι προνόμιο μερικών. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Bolivar Beach Bar για την εξαιρετική ιδέα"
Κίτρινα Ποδήλατα
 
"Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΚΛΙΜΑΚΑΣ (για δεύτερη φορά) για την συμμετοχή μας στην συναυλία στήριξης των αστέγων. Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες καθώς είναι πλέον κοινωνικό ζήτημα και αφορά όλους  μας. Εμείς από την πλευρά μας σαν καλλιτέχνες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε , προς τους αστέγους ,είναι πολύ  σημαντικό. Όλοι μαζί θα υψώσουμε το ανάστημά μας και με την μουσική μας, η  φωνή των αστέγων θα φτάσει παντού".
Flush Royale

Ο Μπάμπης Στόκας, ο Ορφέας Περίδης, τα συγκροτήματα Κίτρινα Ποδήλατα και Flush Royale και γνωστοί djs ενώνουν τη μουσική και τις φωνές τους σε μία  δυνατή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνους που περισσότερο από όλους βιώνουν την φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση. Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας, η  ανεργία και η φτώχεια γίνονται ολοένα κοινός παρανομαστής ζωής ενώ οι άστεγοι αποτελούν πλέον καθημερινή εικόνα στην πόλη μας, στην γειτονιά μας.
 
Όσοι περισσότεροι γινόμαστε μέρος του προβλήματος άλλοι τόσοι και περισσότεροι  μπορούμε να  γίνουμε μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπισή του...Στον αντίποδα, λοιπόν, των δραματικών επιπτώσεων της κρίσης, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός στέλνουν μηνύματα ελπίδας σε μια κοινωνία που καθημερινά βάλλεται, διαφοροποιείται, δοκιμάζεται...Η μουσική -για ακόμα μια φορά- μας ενώνει σε μια κοινή προσπάθεια!
 
Στη συναυλία θα δώσουν ιδιαίτερο μουσικό χρώμα οι μουσικές επιλογές των αγαπημένων μας djs από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Red, Pepper και Μελωδία συμμετέχοντας κι εκείνοι σε μια μουσική γιορτή προσφοράς και αλληλεγγύης και δείχνοντας την κοινωνική τους ευαισθησία.
 
Ώρα έναρξης: 21:00
 
Πληροφορίες Εισιτηρίων
 
Τα 1000 πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 3 ευρώ
 
Μετά την εξάντλησή τους τα εισιτήρια  κοστίζουν 5 ευρώ
 
Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ»*
 
Σημεία Προπώλησης
 
Σε ΟΛΑ τα καταστήματα PUBLIC
και στο  Bolivar Beach Bar, στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο
 
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία και στηρίζουν τους αστέγους της πόλης μας

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
 
Θεωρείται ένα από τους πιο επιτυχημένους τραγουδοποιούς με μεγάλη και ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική διαδρομή. Ξεκίνησε συμμετέχοντας στους Πυξ Λαξ - το συγκρότημα που σηματοδότησε την ελληνική ροκ σκηνή- και με τραγούδια όπως τα  "Ακόμα προσπαθώ", "Δε θα δακρύσω πια για σένα", "Τι είναι αυτό που μας ενώνει", "Φωτιά", "Πούλα με", "Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν" που ερμήνευσε ο ίδιος, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και μια ολόκληρη γενιά.
 
Ο Μπάμπης αγαπά τα μουσικά ταξίδια, τις αναδρομές στο παρελθόν και τις αναφορές στο παρόν. Γι αυτό και στα live του απολαμβάνουμε κομμάτια των Πυξ Λαξ, που όλοι συνεχίζουμε να σιγοτραγουδάμε, λαϊκά τραγούδια, που αγαπά, τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, μέχρι και τραγούδια της  τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς του, η "Αυλή των Τρελών", σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.
 
Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του ο Μπάμπης έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας ταξιδεύει από το χθες στο σήμερα. Όλο αυτό το πλούσιο και απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων τραγουδιών του Μπάμπη Στόκα, ερμηνευμένο πάντα με άξονα το προσωπικό του αίσθημα, θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε από κοντά στο Bolivar Beach Bar σε μια άκρως συναισθηματική και ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση που απλόχερα θα μας χαρίσει.

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
 
Αγαπημένος τραγουδοποιός με δημιουργίες που χαρακτηρίζονται για την μελωδικότητα της μουσικής, την ευαισθησία των στίχων αλλά και τη διαπεραστική τους ερμηνεία. Από τα "Τραγούδια τα Αμερικάνικα" μέχρι το "Αχ να σε δώ" και από το "Κάτι μου κρύβεις" μέχρι το "Ζηλεύει η νύχτα" o Ορφέας Περίδης έχει διαγράψει μια αξιόλογη μουσική πορεία, μια καλλιτεχνική διαδρομή με σημαντικούς σταθμούς.
 
Με 9 προσωπικούς δίσκους, ο Ορφέας μας συντροφεύει με τραγούδια που κινούνται ανάμεσα σε έντεχνα αλλά και λαϊκά μουσικά μονοπάτια. Συμμετέχει σε δίσκους φίλων, γράφει και τραγουδά παιδικά τραγούδια, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, παίζει σε επιλεγμένους μουσικούς χώρους και γυρίζει την Ελλάδα κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά: Να υμνεί την αγάπη, τον έρωτα, το ταξίδι και την επιστροφή σαν "μια φωτοβολίδα που μες στη νύχτα σκάει" φωτίζοντας τις στιγμές μας και υπενθυμίζοντάς μας πως "όλα είναι ίδια αν δεν τα αγαπάς.

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
 
Tα Κίτρινα Ποδήλατα, δηλαδή τα αδέρφια Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς, "παίρνουν φόρα" και ανεβαίνουν στη σκηνή του Bolivar Beach Bar για καλό σκοπό!
 
Με δυνατές μελωδίες, ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια τα Κίτρινα Ποδήλατα μας προσκαλούν να δούμε τα πράγματα μέσα από το δικό τους πρίσμα. Να μην το βάζουμε κάτω μπροστά στις αντιξοότητες, καθώς μπορούμε, με πολλή δουλειά, συνέπεια και μεράκι, ακόμη να δημιουργούμε, να γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και κυρίως να περνάμε καλά.
 
Tα Κίτρινα Ποδήλατα έκαναν το ντεμπούτο τους στην ελληνική μουσική σκηνή το 2000 παρουσιάζοντας τον πρώτο, ομώνυμο δίσκο τους, ζητώντας να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη μουσική πραγματικότητα της χώρας. Τα Κίτρινα Ποδήλατα που έως τώρα έχουν 8 επιτυχημένους δίσκους και ενδιαφέρουσες συνεργασίες με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής σκηνής, ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και την άποψη για το κοινωνικό γίγνεσθαι!

FLUSH ROYALE
 
Η ιστορία του γκρουπ ξεκινά το 1989, όταν ο Νίκος Πολιτόπουλος, μετά από χρόνια σπουδών στην κλασσική κιθάρα, μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Γρηγορίου, αρχίζουν να γράφουν και αρκετά χρόνια αργότερα ξεκινούν να ηχογραφούν τα τραγούδια τους. Το γκρουπ αρχικά αποτελούσαν οι Δημήτρης Γρηγορίου στα ντραμς και τα φωνητικά, ο Δημήτρης Μουμούρης στο μπάσο και ο Νίκος Πολιτόπουλος στην κιθάρα. Με την πάροδο του χρόνου και μέσα από συνεχόμενες μουσικές αναζητήσεις η σύνθεση του γκρουπ αλλάζει... ενώ η αυλαία για τα live των Flush Royale ανοίγει  με την συμμετοχή τους στην συναυλία της βραδιάς συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους "Sleep Out 2013" τον περασμένο Απρίλιο και  στη συνέχεια στο "Lazy"  και στο "Architecture rock cafe" τον περασμένο Μάιο & Ιούνιο. Οι μουσικές αναζητήσεις συνεχίζονται και σήμερα στο μουσικό ταξίδι των Flush Royale συμμετέχουν οι:
 
Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος: drums
Πέτρος Βασιλειάδης: μπάσο
Θοδωρής Γουρλομάτης: φωνή
Χριστίνα Κοκολαντωνάκη: φωνή
Βασίλης Σιούτης : κιθάρα
Νίκος Πολιτόπουλος : κιθάρα
 
όλοι  με hard-rock διάθεση για την συναυλία στο Bolivar!

Bolivar Beach Bar
Ακτή του Ήλιου
Άλιμος
Τηλ.: 697 0367 684
 
* Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης  «ΚΛΙΜΑΚΑ»  είναι μια πρωτοβουλία του φορέα η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και εθελοντική προσφορά. Λειτουργεί από το 2001 παρέχοντας πολύπλευρη υποστήριξη σε αστέγους καθώς και  σε άτομα ή/και οικογένειες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Αστέγων και ο Ξενώνας φιλοξενίας Αστέγων ενώ παράλληλη και συμπληρωματική δράση είναι το Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού στο οποίο απασχολούνται (με μηνιαίο εισόδημα και κοινωνική ασφάλιση) φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Αστέγων.