Η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, αποχωρει από την ΡΑΠ προκαλώντας προβλήματα στην παράταξη! Σε ανακοίνωσή της εκφράζει σοβαρές διαφωνίες και την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει άνοιγμα σε πολιτικούς χώρους για την συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Με επιστολή της στα ΜΜΕ κάνει πλέον γνωστό πως θα παραμείνει στην ΡΑΠ μέχρι την λήξη της θητείας της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Επειδή σε ότι με αφορά, πρέπει να μπει ένα τέλος στην κουτσομπολίστικη αντίληψη της πολιτικής και τη χυδαιοποίηση πολιτικών διαδικασιών στην οποία εμπλέκομαι σκόπιμα ή υποβολιμαία από γνωστά και άγνωστα κέντρα με προφανείς σκοπούς, αναγκάζομαι να κάνω τη παρακάτω δήλωση.

1) Έγκαιρα, έγγραφα και δια ζώσης στο επίπεδο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και το γραμματέα της μετά από πρόσκληση τους, η πολιτική μου οργάνωση έκανε γνωστό και σαφές ότι η εκλογικοπολιτική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί απαγορευτική και αδύνατη τόσο γενικά όσο και ειδικότερα στο τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο (δήμος, περιφέρεια)

2) Η πολιτεία μου ως δημοτικής συμβούλου και εκπροσώπου της ΡΑΠ είναι γνωστή στους δημότες και τον εργαζόμενο λαό της πόλης. Τιμώντας την όποια εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους θα συνεχίσω με το ίδιο ζήλο και τις ίδιες αρχές να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις μου απέναντι τους μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

3) Εύχομαι κάθε επιτυχία στις νέες αναζητήσεις και νέες διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως σε αυτές δεν μπορώ ούτε να τους ακολουθήσω, ούτε να τους βοηθήσω.

Ουρανία Μπίρμπα, μέλος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου".