Εκδηλώσεις στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διοργανώθηκαν από το Δήμο Χανίων και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για την οικογένεια Μητσοτάκη καθώς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν τα αποκαλυπτήρια και την ονοματοδοσία της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκης» έξω από την πατρική του οικία ενώ στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του πολιτικού άνδρα. Βασικοί ομιλητές ήταν ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας Γιώργος Δερτιλής και η βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Συμβολική σημασία είχε και αυτό που έκαναν τα μέλη της οικογένειας στην αυλή του πατρικού σπιτιού στο Ακρωτήρι. Φύτευσαν μια αμπελιτσιάπου είναι το δέντρο από το οποίο βγαίνει η περίφημη «κατσούνα» (σ.σ. η ξύλινη μαγκούρα που ήταν ο… βοηθός του αείμνηστου στις εξερευνήσεις του στα κρητικά βουνά).