Μπορεί να διανύουμε δύσκολες εποχές και τα πράγματα να είναι δύσκολα για πολλές οικογένειες, αλλά και για ευαίσθητους τομείς, όπως είναι αυτοί της ειδικής αγωγής, υπάρχει όμως ανθρωπιά και αυτό είναι το σημαντικό.

Πάρτε το παράδειγμα του Αναστάσιου Δημόπουλου. Πρόκειται για έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. Η οικογένειά του έχει ανοίξει ψητοπωλείο-πιτσαρία στην Κάτω Αχαΐα και μετά από συζητήσεις που είχε μαζί με τους ανθρώπους της επιχείρησης, αποφάσισαν από κοινού τα εξής:

Το ψητοπωλείο να προσφέρει στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας, μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, ένα δωρεάν γεύμα, με πίτες, σουβλάκια, πίτσες και ότι άλλο επιλέξουν τα παιδιά, δίνοντάς τους μαζί και ένα αναψυκτικό. Η μεταφορά των φαγητών θα γίνεται από τους ανθρώπους του καταστήματος. 

Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για την προσφορά αγάπης στους μαθητές του σχολείου τονίζει: "Έχω και εγώ δύο παιδιά σε αυτό το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και έτσι αποφασίσαμε μαζί με την οικογένειά μου να κάνουμε ένα δώρο σε όλους αυτούς τους μαθητές, γνωρίζοντας ότι θα τους αρέσει και ότι θα περάσουν καλά και όμορφα.

Η πρωτοβουλία είναι καθαρά δική μας και το κάνουμε όχι γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα σίτισης ή γιατί μας πλησίασε κάποιος φορέας, απλώς και μόνο για να περάσουν καλά τα παιδιά του σχολείου".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά του αστυνομικού που πηγαίνουν στο ειδικό αυτό σχολείο είναι δύο δίδυμα αγοράκια, ο Νίκος και ο Ανδρέας. Όσο για το κατάστημα ονομάζεται "Καταφύγιο Νοστιμιάς". Γιατί η αγάπη είναι πάντα νόστιμη θα προσθέταμε εμείς...