Έχουν φτάσει στο σημείο να πωλούν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής της Συμπολιτείας, στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι τους τελευταίους μήνες έχει έρθει μια νέα γενιά Ρομά, στον καταυλισμό της περιοχής τους που έχει διώξει τους παλιούς και προχωρά σε καθημερινές εξορμήσεις στα γύρω χωριά.

Στις εξορμήσεις τους αυτές οι Ρομά, όχι μόνο προχωρούν σε διάφορες δράσεις παραβατικότητας, αλλά προκαλούν κιόλας επεισόδια με τους κατοίκους της περιοχής, απειλώντας τους ότι αν μιλήσουν θα κάνουν κακό στους ίδιους και στις οικογένειες τους.

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες ένα άτομο ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών Ρομά και κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία των ομάδων ΟΠΚΕ της αστυνομίας στην Ροδοδάφνη και στα γύρω χωριά είναι αρκετά πυκνή, όμως αυτό δεν δείχνει να πτοεί τους νεαρούς Ρομά που με πρόσχημα ότι οι ντόπιοι τους συμπεριφέρονται ρατσιστικά, προκαλούν και δείχνουν να έχουν άγριες διαθέσεις.

Η περιοχή έχει γνωρίσει και στο παρελθόν τέτοιες καταστάσεις, κάνοντας προσπάθειες, με κινητοποιήσεις των κατοίκων και σε συνεννόηση με την Αστυνομία, να ζήσουν αρμονικά με τους Ρομά του καταυλισμού.

Πλέον, όμως, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν φύγει, έχει βγει στο προσκήνιο νέα "φουρνιά", ενώ ο καταυλισμός, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχής, έχει μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας και περίεργων συναλλαγών.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αν η αστυνομία και η πολιτεία δεν δράσει έγκαιρα.